Bună ziua,
Am fost implicat într-un accident auto în decembrie 2024, în urma căruia am completat constatare amiabilă, recunoscând că am fost vinovat. Autovehiculul condus de mine era asigurat RCA (valabil) la Grawe România, însă RCA-ul era pe numele proprietarului mașinii, nu al meu.
Recent, am fost chemat în judecată de o firmă de reparații auto (Project Car Solution SRL), care pretinde că Grawe nu le-a plătit integral suma pentru reparație, și îmi cere mie 9.763,99 lei + dobândă. Sunt trecut în proces ca intervenient forțat.
Întrebările mele sunt:
Este legal ca această firmă să mă dea pe mine în judecată, deși exista o poliță RCA valabilă?
Cine ar trebui să achite diferența – eu, ca șofer vinovat, sau Grawe, ca asigurător RCA?
Ce apărare pot formula și ce ar trebui să cer în instanță?
Pot solicita chemarea în garanție a Grawe? Cum?
Merită să plătesc avocat, sau pot redacta eu răspunsul?
Mulțumesc anticipat pentru orice sfat juridic. M-ar interesa și dacă există practici abuzive frecvente din partea firmelor de reparații auto care umflă devizele, pentru a obține bani direct de la șoferi.
Redactați o întâmpinare în care trebuie sa menționați ca nu aveți calitate procesuală întrucât asigurarea nu a fost încheiată pe dvs. dvs trebuie să plătiți dauna pt mașina pe care ati condus-o nu pentru mașină pe care ati accidentat-o din vina dvs.
Intampinare?
BogdanBlg
Buna ziua, in anul 2014 am avut un mic accident in care eu am fost de vina. Tipul in care m-am bagat avea masina pe firma ( avea casco ) noi am facut asigurare ... (vezi toată discuția)