avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1320 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu- lichidare - demisie - plata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu- lichidare - demisie - plata

Bună ziua,
Am o întrebare am lucrat la o firma din anul 2020 pana acum. Din păcate nu am putut sa îmi iau concediul aferent anilor lucrați, 2020, 2021, 2022, 2023 l, 2024 si 2025. Întrebarea mea era în felul următor ar trebuii sa îmi plătească concediul doar pe 18 luni sau pe concediul neefectuat din 2020?
Va mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:33, 12 Iunie 2025
Compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat este permisa numai in cazul incetarii contractului individual de munca.
In speta, la incetarea c.i.m. sunt obligati sa va compenseze in bani toate zilele de concediu neefectuate.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Iunie 2025
Cornel Vasile, Consilier juridic
Mi-am dat demisia din ce spuneți ar trebuii platit, tinând cont ca as avea din 2022 si acelea trebuiesc plătite? Aveți vre-un articol de lege sa il dau către ei? Pentru ca ei nu vor sa îmi plătească prin prisma faptului ca nu am avut 8 ore de munca pe zi....nu din vina mea, sa precizez acest aspect.

Cornel Vasile a scris:

Compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat este permisa numai in cazul incetarii contractului individual de munca.
In speta, la incetarea c.i.m. sunt obligati sa va compenseze in bani toate zilele de concediu neefectuate.

Va mulțumesc frumos!

bogdan666 a scris:

Mi-am dat demisia din ce spuneți ar trebuii platit, tinând cont ca as avea din 2022 si acelea trebuiesc plătite? Aveți vre-un articol de lege sa il dau către ei? Pentru ca ei nu vor sa îmi plătească prin prisma faptului ca nu am avut 8 ore de munca pe zi....nu din vina mea, sa precizez acest aspect.

Cornel Vasile a scris:

Art.146 alin.3 C.mun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara, la incetarea contractului de munca prin demisie angajatorul ... scandurica scandurica Buna seara, La incetarea contractului de munca prin demisie angajatorul plateste zilele de concediu neefectuate la valoarea venitului din contractul de munca ... (vezi toată discuția)
Daca demisionez mai pot primi banii pe concediul neefectuat ? androidu androidu Salutare. Vreau si eu un raspuns la intrebarea mea..Cistiga angajatorul ceva daca angajatul demisioneaza ? Mutumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Dreptul la plata zilelor de concediu odihna existente in contract in cazul demisie DELPH DELPH Buna Ziua, Doresc sa stiu in cazul in care mi-am incetat contractul de munca in 17 august 2015 dupa incheierea concediului de maternitate in care am ramas din ... (vezi toată discuția)