avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 818 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Am depus Recurs împotriva unei încheieri de anulare ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Am depus Recurs împotriva unei încheieri de anulare a unei ...

Sunt Recurent, am depus Recurs împotriva unei încheieri de anulare a unei Cererii de recuzare pentru lipsa semnăturii , în căile de atac extraordinare . Cerea principală este de pretenții si este scutită de la plata taxei de timbru. Am întocmit Cerere de reexaminare a timbrajului si a fost respinsă ca nefondată. Consider totuși că Cererea de Recurs este scutită de taxa de timbru astfel:1.Conform ICCJ Decizia nr. 55/2017 arată că „Dispozițiile art. 28 din OUG nr. 80/2013 se interpretează în sensul că de scutirea de la plata taxei judiciare de timbru în calea de atac beneficiază numai reclamantul care a fost scutit în primă instanță de obligația timbrajului; 2.Conform art.29 lit. I din OUG nr. 80 /2013; 3. Conform art.29 lit. f din OUG nr. 80 /2013; În aceste condiții Cererea de recurs este scutită de taxa de timbru ? Ce mai pot face? Mulțumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 11 Iunie 2025
comanescudumitru2014@gmail.com, utilizator
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 15:55, 15 Iunie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Scutirea de taxa vizeaza obiectul initial al dosarului. Daca nu se mentioneaza ca scutirea vizeaza si cereri subsecvente - cum a fost recuzarea dvs - atunci se poate interpreta ca aveati obligatia de plata, mai ales ca vi s-a respins deja cererea de reexaminare a timbrajului si deci aveati obligatia de a achita ceea ce v-a pus in vedere instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare apel netimbrat ContSters416386 ContSters416386 Am facut apel dupa ce reclamantul a castigat la fond rezolutiunea contractului de intretinere care a beneficiat de scutire taxa timbru .Dupa depunere apel am ... (vezi toată discuția)
Instanta sustine ca cererile de recuzare sunt independente de litigiul dedus judecatii eusaisapte eusaisapte ...fara sa indice legea care stabileste aceasta. Eu am indicat ca conform art. 270 Codul Muncii, si OUG 80/2013 art. 29 l), jurisdictia muncii este scutita de ... (vezi toată discuția)
Am dreptul la recurs? ContSters416386 ContSters416386 Mi s-a anulat cererea de apel ca netimbrata prin hotarare definitiva.Am dreptul sa fac recurs pt ca anularea apelului e nelegala.Rezolutiunea contractului de ... (vezi toată discuția)