avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2165 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua, soțul nu îmi permite sa duc fetita (de 5 ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua, soțul nu îmi permite sa duc fetita (de 5 luni ...

Buna ziua , soțul nu îmi permite sa duc fetita ( de 5 luni ) in vizita la bunica materna pe diferite motive (,, ca nu este curat", ,,ca nu sunt condiții ", ,,ca a dorit moartea nepoatei " ...etc. ) , bunica materna nu are voie sa vina in vizita ( a fost data afara din apartament [ fiind apartamentul lui ]când eram însărcinată la 36 de sapt. ) ; ea ( bunica ) vrea cu orice preț sa is vadă nepotica!
Ce pot sa fac?
Ultima modificare: Vineri, 13 Iunie 2025
kovacscristina, utilizator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sa analizati beneficii riscuri in decizia pe care o luati. Puteti trimite poze, filmari, puteti sa va intalniti in parc. nu neaparat sa o duceti acasa la bunica materna.

Si cel mai important sa va ascultati propriile simturi si sa va spuneti ferm parerea pentru ca pareti a fi manipulata si santajata emotional din 2 parti.

Din punct de vedere legal, atata timp cat nu exista nicio hotarare care sa interzica vizitarea/contactul cu bunica, el este posibil in teorie. In practica, dvs decideti.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ar fi de ajutor sa discutati cu un avocat daca sunteti intr-o relatie de abuz. Sunteti adult, cat timp copilul este in grija dv. puteti merge cu ea oriunde, nu este necesar sa va dea sotul bilet de voie sa mergeti la o vecina, la piata sau la mama. Pe de alta parte, am inteles ce vrea mama, ce vrea sotul, nu ce vreti dv. Cum zicea si colega mai sus...

Cat despre bunica si sot, tineti seama ca este dreptul copilului dv. sa isi cunoasca rudele, inclusiv sa aiba relatii cu ele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile bunicilor paterni lore-eve lore-eve Buna ziua, Intrebarea mea este ce drepturi pot avea bunicii paterni asupra nepoatei in conditiile in care ei spun copilului lucruri urate despre mama ei si ... (vezi toată discuția)
Drept de vizita minor raileanu_anca raileanu_anca Buna ziua Va rog sa ma ajutati pt ca nu am nici un sprijin. In urma divortului am obtinut copilul spre crestere si educare la mine ( fostul sot a introdus ... (vezi toată discuția)
Alienare parentala Ony2k2 Ony2k2 Buna ziua, Este vorba de copilul din prima casatorie al sotului meu. Am avut mereu probleme cu mama lui dar de cand s-a nascut si fiul nostru lucrurile s-au ... (vezi toată discuția)