avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Am documentele: -Certificat posesie pe ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Am documentele: -Certificat posesie pe defunct(tatal ...

Buna ziua,
Am documentele:
-Certificat posesie pe defunct(tatal meu) eliberat de primarie
-Pv de vecinatate
-Plan de amplasament
-Declaratie notariala pe propria raspundere ca defunctul detine terenul mai mult de 30 ani
-Adeverinta de rol al defunctului
-Fisa fiscala cu impozitul la zi
-Carte funciara cu proprietar neidentificat(sa facut CF la toata comuna cei care nu au avut puneri in posesie la acel moment sa trecut neidentificat)
-Cert de deces, certif nastere fiu,CI fiu(dovada mostenitor)
Toate aceste documente le-am depus la Ocpi pt intabulare CF pe numele defunctului..unde a fost respinsa,motiv sa aduc anexa 24..adev de la primarie ca sunt mostenitor...intrebarea este nu se poate face intabulare pe un defunct daca toate documentele sunt pe numele defunctului? Cum sa se ceara anexa 24 atata timp cat dupa inregistrare in cf pot face succ.dupa defunct.
Se poate face succe.doar in baza puneri in posesie ? Chiar dc CF nu este inca pe numele defunctului?
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 13:10, 18 Iunie 2025
Buna ziua, raspunsul ocpi este corect. Nu puteti intabula in numele unei persoane defuncte. Succesiunea se face si fara intabulare, asadar intai succesiunea si apoi intabularea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se poate proceda pentru pentru a nu plăti în plus la o succesiune? M.I.C. M.I.C. Soția mea este unic moștenitor al tatălui ei, care a fost ultimul decedat dintre părinții săi. Moștenește mai multe bunuri, printre care și câteva ... (vezi toată discuția)
Anexa 24 cri_secret_ina cri_secret_ina As dori sa stiu daca se poate intocmi Anexa 24,in vederea dezbaterii succesiunii,pe baza unui titlu de proprietate provizoriu. Inca nu a fost emis titlul de ... (vezi toată discuția)
Mod de corectare a unei erori de inscris in tp cu efecte asupra unui contract de v-c ulterior CosticaP CosticaP Buna ziua, am o speta destul de complicata (pentru mine) la care va cer un sfat. In anul 2006 am cumparat un teren extravilan. Vanzatorul mostenise terenul, ... (vezi toată discuția)