avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Schimbare pervaz in caz de reabilitare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Schimbare pervaz in caz de reabilitare

Buna ziua,
Daca se reabiliteaza blocul si refuz schimbarea termopanelor, au dreptul sa imi strice pervazul, care este din faianta si foarte calitativ si sa il inlocuiasca cu tabla sau altceva? eu as vrea sa ramana exact asa cum e acum. multmesc frumos!
Ultima modificare: Joi, 19 Iunie 2025
pink star, utilizator
Cel mai recent răspuns: pink star , utilizator 11:43, 20 Iunie 2025
Buna ziua

Fatada, conform legii, este bun comun (legea 196/2018, art 35, alin 1, lit e si art 85)

Reabilitarea se face pe baza de proiect si autorizatie. Puteti refuza schimbarea tamplariei (care este proprietate individuala) dar pervazul face parte din fatada si este bun comun si va fi facut conform proiectului.

Oricum, nu are nici o logica sa pastrati ce aveti acum. Se vor adauga cel putin 10-15cm de termoizolatie/tencuiala/decorativa etc peste perete si cu siguranta pervazul vechi va fi mult msi scurt.
Va multumesc foarte mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitare termica eugenmarianpopa eugenmarianpopa Buna ziua, In anul 2011 mi-am izolat apartamentul propietate pe cheltuiala mea. Blocul in care locuiesc are 4 etaje si pe scara 4 sau izolat pe banii ... (vezi toată discuția)
Probleme reabilitare termica Mihail Bebe Mihail Bebe Buna ziua, blocul este in proces de reabilitare termica ,in constructia blocului la balconul tip loghiein partea de jos era schelet metalic cu geam . intre ... (vezi toată discuția)
Demolarea balconului in vederea reabilitarii Mande cristina Mande cristina Buna ziua, sunt proprietara unui imobil situat langa mall vitan, bloc care momentan se reabilitează. Reabilitarea consta si in demolarea balcoanele, mai ... (vezi toată discuția)