avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Un proprietar din cadrul Asociatiei care nu doreste sa ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Un proprietar din cadrul Asociatiei care nu doreste sa fie remunerat ...

Buna ziua!
Am rugamintea sa imi raspunda cineva intr-o situatie legata de Asociatia de Proprietari ,in urmatoarea situatie.Un proprietar din cadrul Asociatiei ,care nu doreste sa fie remunerat poate ocupa functia de Cenzor,avand studii medii-bacalaureat al unui liceu tehnic si are o vechime de peste 25 de ani ca si casier -lucrand cu registre de casa,dispozitii de plata ,chitante,relatiia cu banca (depuneri ) si aducand aceasta deverinta de la locul de munca.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 18:07, 24 Iunie 2025
Buna ziua

Conform legii 196/2018 (art 60, alin 1), in cazul în care cenzorul/membrii comisiei de cenzori sunt persoane fizice, acestea trebuie să aibă cel puțin studii medii în domeniul economic sau studii în domeniul juridic.

Nu conteaza daca doreste sa fie sau nu remunerat sau compensat in vreun fel pentru aceasta activitate.

Din punctul meu de vedere, acea persoana nu indeplineste conditia legala (studii medii in domeniul economic).
Asa spune legea,doar ca d-na lucreaza ,face contabilitate primara.Cati au o diploma si profeseaza in alte domenii.EU,NU AM AUZIT DE STUDII MEDII IN DOMENIUL JURIDIC

Studii medii doar in domeniul economic.
Buna ziua

Nu contesta nimeni pregatirea doamnei. E foarte probabil ca in realitate acea doamna sa stie mult mai multe decat orice absolvent cu studii medii care a terminat scoala acum 30 de ani si intre timo a profesat in alt domeniu.

Legea spune asa: studii medii în domeniul economic sau studii în domeniul juridic. Adioca ori studii medii in domeniul economic, ori studii juridice. Nu se precizeaza nicaieri studii medii juridice.

De asemenea, faptul ca altii profeseaza in domenii diferite de cele in care au obtinut o diploma nu este in sine un lucru ilegal.

Probleme apar numai cand legea cere explicit o anumita calificare sau anumite conditii. Si din pacate doamna nu le indeplineste. Daca ar avea o diploma de contabil lucrurile ar fi diferite si ar putea ocupa functia de cenzor.

irinoaia a scris:

Asa spune legea,doar ca d-na lucreaza ,face contabilitate primara.Cati au o diploma si profeseaza in alte domenii.EU,NU AM AUZIT DE STUDII MEDII IN DOMENIUL JURIDIC

Adica, doamna ar trebui sa urmeze un curs de calificare in domeniul financiar-contabil. orientati-va daca in localitatea dvs. se organizeaza asa ceva si sfatuiti-o sa urmeze acest curs. Daca hotarati, puteti sa o si sponsorizati, avand in vedere ca nu doreste sa fie remunerata pentru activitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare functie MANOLACHE LAURA MANOLACHE LAURA Buna ziua !In urmă cu două zile am primit un act adiţional spre semnare prin care mi se modifică functia,din contabil în funcţionar economic,pe motiv că ... (vezi toată discuția)
Cenzorul a plecat din bloc. sanda65 sanda65 Cenzorul a plecat din bloc. Cenzorul ales la ad. gen din martie 2024 , contract de mandat si-a vandut apart si s-a mutat din bloc. Isi pierde mandatul, ... (vezi toată discuția)
Studii cenzor legea 196/2018 Adriana Moraru Adriana Moraru Cenzorul asociatiei noastre de proprietari are urmatoarele studii: - 1978-1982 Liceul Militar de Marina \" Al. I. Cuza\" - 1982-1986 Institutul de Marina ... (vezi toată discuția)