Am avut azi programare pentru a depune cererea pentru CI electronica. Am adus documentele cerute pe website, CI existent, certificat de nastere si actul de proprietate apartament originale.
Nu a putut fi procesata cererea pentru ca nu am adus certificatul de casatorie. Precizez ca sotia mea a decedat in 2013.
1. Avand certificatul de deces al sotiei cat timp voi mai avea calitatea de vaduv si cat timp trebuie sa pastrez certfificatul de casatorie?
2. Ce relevanta are faptul ca am fost casatorit si acum vaduv din 2013 in emiterea cartii de identitate?
Pentru emiterea unei cărți de identitate, legea impune prezentarea documentelor cu care se face dovada stării civile.
Ultima modificare în statutul dvs civil a fost căsătoria, deci trebuie prezentat certificatul de căsătorie.
Cel de deces al soției nu trebuie prezentat, verificarea se face automat în baza de date în privința decesului.
Deocamdată, legea nu face distincții, deci va trebui să prezentați acest certificat de căsătorie la fiecare emitere a actului de identitate, până la o modificare legislativă sau o schimbare în statutul dvs civil.
Nulla osta
ivona_mada
buna seara. as vrea sa stiu daca in romania se eliberaza nulla osta...sa va explic:eu sunt plecata in strainatate si nu m-am mai intors in tara de vreo 7-8 ani ... (vezi toată discuția)