avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Bună ziua, Am facut armata în perioada ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Bună ziua, Am facut armata în perioada 10.09.1986-19.01.1988 ...

Bună ziua,
Am facut armata în perioada 10.09.1986-19.01.1988 și urmează să ies la pensie limită de vârstă, conform legii 360/2023.
Cate puncte voi primi pentru această perioadă asimilată stagiului de cotizare?
Cum se calculeaza?
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 22:02, 21 Iunie 2025
Veti primi aproximativ 0,7 puncte.
Mulțumesc pt răspuns d-nul Carp!
Problema este că cineva susține că voi primi 0,25 puncte/lună conform. art 86 din legea 360/2023, după care se iese la pensie.
Personal nu am gasit decât in legea 263/2010 argumente să-l combat, respectiv că armata este făcută inainte de 01.04.2001 și se calculează in functie de salariile....
D-voastră cum ați ajuns la acest punctaj, conform cărui art din legea 360/2023 sau a normelor de aplicare a ei?

Carp Mircea a scris:

Veti primi aproximativ 0,7 puncte.

Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Iunie 2025
Ion Dibaciu, utilizator
Se aplica prevederile art.139{4} lit.b] din legea 360/2023.
Mulțumesc încă o dată pentru raspuns!
Mă gândesc totuși, că este vorba de art. 138, alin.(2), dar nu înțeleg cum se face calculul efectiv, cine la cine se împarte?!
Ce părere aveți?

Carp Mircea a scris:

Se aplica prevederile art.139{4} lit.b] din legea 360/2023.

Se raporteaza salariul minim la cel mediu net pentru acea perioada.
Anexa 8 : anexa 7 din legea 360/2023.
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Iunie 2025
Carp Mircea, utilizator

Alte discuții în legătură

Influenta anilor de facultate in cuantumul pensiei in legea in ... ddena ddena Influenta anilor de Facultate in cuantumul pensiei In legea in vigoare astăzi, anii de Facultate se adaugă la vechimea în munca.In legea nouă din ... (vezi toată discuția)
Punctaj pensie pentru perioadele asimilate prevăzute la art. ... lupmarcel lupmarcel punctaj pensie Pentru perioadele asimilate prevăzute la art. 14 alin 1 lit a și b din legea 360/2023 există două articole care fac referire la ... (vezi toată discuția)
Bună seara! am următoarea întrebare: dacă am absolvit o facultate ... lupmarcel lupmarcel Bună seara! Am următoarea întrebare: dacă am absolvit o facultate la zi, cu diplomă de licență, iar această perioadă se suprapune cu stagiu de ... (vezi toată discuția)