Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua! Ne confruntăm cu următoarea situație: in anul ...

Bună ziua!
Ne confruntăm cu următoarea situație: in anul 2000, părinții mei și-au achiziționat o mașină căreia s-au decis să-i construiască si un garaj.
Au început construcția acestuia, dar vecinul, le-a spus că ar fi prea mic așa cum l-au gândit ei și că pot să intre și în porțiunea lui de 40-50 cm pe o lungime de 6 m că nu are ce face acolo. Vecinul și nepotul său au insistat asupra acestui subiect și părinții au construit garajul și pe respectiva porțiune. Nu s a încheiat niciun document, a fost doar un acord verbal.
In decursul anilor, proprietarul de la vremea respectivă a decedat și au început presiunile asupra părinților mei de demolare a clădirii.
Am incercat sa le cumpăram porțiunea, nu s a ajuns la nimic.
Care este soluția legală in această speță, căci nu mai suportam aceasta presiune la care întreaga familie este supusă?

Alte discuții în legătură

Constructia unei case pe hotar stefaniamura stefaniamura in urma cu trei ani vecinul a construit un magazin cu o terasa si streasina pe hotarul proprietatii personale in vecinatatea garajului auto mostenit de la ... (vezi toată discuția)
Streasina in curtea mea just_me_12345 just_me_12345 Buna ziua! Vecinul meu a construit casa pe hotar, cu intreaga streasina (aproape un metru) pe terenul meu, si burlane puse aiurea, care nu isi indeplinesc ... (vezi toată discuția)
Probleme vecin proprietate - refuz construire/reparatie gard ioni69 ioni69 Detin in propritate un teren, care prin natura asezarii lui are un singur vecin. Cu acest vecin detin in comun o latura a terenului meu (aprox. 130 m lungime). ... (vezi toată discuția)