avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Se da urmatoarea situatie: angajata intr-un spital de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Se da urmatoarea situatie: angajata intr-un spital de stat, am ...

Se da urmatoarea situatie: angajata intr-un spital de stat, am fost la un control medical in calitate de pacienta eu, si pacienta mama mea , iar eu ca si apartinatoare a ei. Consultul a fost foarte supeficial, toate programarile se fac la aceeasi ora, toate pacientele fiind nemultumite in sala de asteptare. Toate rpogramarile se fac telefonic la ora 08:30 si se intra intr-o ordine care se striga din interior , nu stiu dups ce criteriu. Am fost scoasa afara cand a avut loc consultul mamei, nu au fost vazute investigatiile vechi ale mamei csre au fost cerute, mama a fost intrebata “ de ce ai venit?” . Totul fosrte superficial si lipsit de empatie. Am sesizat acest lucru, eu , de pe contul meu de facebook, cu dezamagire , mai mult pentru si in numrle mamei mele, iar ulterior am fost chemata de catre manager pentru a fi informata ca nu este legal ce sm facut. Ca sm denigrat institutia in care lucrez, si ca este o anumita lege in sensul asta… ca trebuia sa fac sesizarile institutional , nu in mod public. Eu am sesizst in cslitate de pacient si apartinator, nu ca si angajata a spitalului. Este considerat denigrator adevarul postat de mine?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:33, 24 Iunie 2025
Inteleg ca dvs. sunteti angajata in spitalul respectiv.
Trebuia sa sesizati managerul spitalului in scris, cu nr. de inregistrare/ data, nu pe facebook. In sesizare mentionati OG nr. 27/ 2002 privind petitiile si cereti raspuns scris cu masurile luate. Nu primiti raspuns scris in 30 de zile de la inregistrarea sesizarii dvs., puteti deschide actiune in contencios administrativ impotriva spitalului.
Art. 30 al. 6 din Constitutia Romaniei “Libertatea de exprimare nu poate prejudicial demnitatea, onoarea, viata particulara a persoanei si nici dreptul la propria imagine”

art. 10 al. 2 din CEDO “exercitarea libertatii de exprimare poate fi supusa unor restrangeri sau sanctiuni prevazute de lege, care constituie masuri necesare, intr-o societate democratic, pentru protectia MORALEI SI REPUTATIEI”

Fapta unei persoane care, pe retelele de socializare mentioneaza comentarii cu un continut vulgar, amenintator, defaimator la adresa unei persoane cauzandu-I o grava atingere ONOAREI, DEMNITATII si REPUTATIEI in calitate de om intruneste conditiile actiunii raspunderii pentru fapta proprie – art. 1357 Cod civil.
[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractul-cadru privind conditiile acordarii asistentei medicale in cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate pentru anii 2011-2012 MagdalenaMariaGrosu MagdalenaMariaGrosu Conform art.73 din CONTRACT-CADRU privind condiţiile acordării asistenţei medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii ... (vezi toată discuția)
Review negativ poate fi considerat defaimare? AnittaClaudia AnittaClaudia Buna seara. Am lasat niste review-uri negative pe facebook si google. Faptele prezentate sunt adevarate si demonstrabile. Firma imi cere sa sterg ... (vezi toată discuția)
Sunt functionar public si am fost denigrat in presa cu lucruri neadevarate ? aaxxxx aaxxxx sunt functionar public, ma bucur de onoare si reputatie dobindita de mine si famila mea de profesie medic , pret de 30 de ani . am fost denigrat si expus la ... (vezi toată discuția)