avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ajutor! Sunt disperat, familia mea nu mai poate dormi ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ajutor! Sunt disperat, familia mea nu mai poate dormi noaptea. ...

Ajutor! Sunt disperat, familia mea nu mai poate dormi noaptea.

Vecinul meu si-a constuit o magazie depozit acum un an, cu peretele paralel casei mele si aflat la 1m de gardul ce ne desparte. Casa mea a fost construita de parintii mei acum 50 de ani cu peretele dormitoarelor la 1 m de gardul ce ne desparte. Deci intre casa mea si gard (linia de hotar) este 1m; intre magazie si gard este 1m. Totul a fost bine pana acum o luna de zile.
Vecinul si-a montat un agregat frigorific in magazie, iar exact intre gard si magazie si-a montat compresorul , asfel incat compresorul agregatului este aproape lipit de gard, chiar vis a vis de peretele care delimiteaza dormitoarele casei mele( avea posibilitatea sa si-l monteze opus sau in spate),.
Casa mea are 1m fata de linia de hotar= gard, deci in spatiul acela de 1m dintre gard si magazia lui , si-a pus compresorul ,cred ca intentionat a facut asta.
Iar compresorul agregatului face un zgomot infernal. Noi adultii si mai ales copiii- 10 si 11 ani in curand o vom lua razna di cauza zgomotului toata noapte. Am incercat sa rezolvam amiabil dar vecinul desi am fost prieteni , acum a devenit dusmanul feroce. Am reclamat la postul de politie din comuna, organul a spus ca nu are ce face iar daca dau telefon pentru a reclama la 112, tot eu voi fi amendat.
Asa ca apelez la dvs. : dati-mi un sfat.
Care sunt caile legale pe care trebuie sa le urmez si daca in tara noastra mai functioneaza acestea?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 14:59, 2 Iulie 2025
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Exista soluții dar presupun costuri,avocat,proces,acțiune in răspundere civila delictuala cu o eventuala obligație de a face etc.Nu se poate dezvolta prea mult pe un forum ,mergetila un av și dezvoltați subiectul.Puteti sa pregătiți din timp.probe(filmări,înregistrări audio,martori de identificat o expertiza extrajudiciara pt măsurarea nivelului zgomotului etc.)Oricum durează ani asa cs nu pierdeți timpul..Nu va luați după cei care raspund pe aici și nu sunt avocaț(in sensul ca expertiza extrajudiciara nu e o solutie)i eu va spun din experienta cu astfel de cauze..Succes.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Singura soluție e sa il actionati in judecata, mergeti la un avocat. Faceti,va probe ca instanta sa accepte cererea dvs de a face expertiza
7 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Gasiti aici Legea nr. 61/ 1991 republicata, privind linistea si ordinea publica: [ link extern ]
Vedeti art.2 pct. 25-27
Sesizati politia si primaria, in scris, cu nr. de inregistrare/ data. Au prevederi legale pentru rezolvarea problemei. Invocati si OG nr. 27/ 2002 privind petitiile si solicitati raspuns scris cu masurile luate.
Nu se rezolva problema sau nu primiti raspuns scris, puteti deschide actiune in contencios administrativ impotriva institutiilor statului.
Nu va intelegeti pe cale amiabila cu vecinul puteti sesiza DJSP si Agentia de mediu, in scris cu nr. de inregistrare/ data, pentru disconfortul creat, respectiv pentru poluare fonica.
Puteti deschide si actiune in instanta impotriva vecinului si cere instantei, sa aprobe efectuarea unei expertize tehnice judiciare pentru stabilirea nivelului de zgomot.
Exista solutii tehnice de rezolvare. Cel mai probabil, agregatul frigorific este vechi si nu este montat corect pe pufere din cauciuc care sa preia zgomotul si vibratiile.
Intre cele doua ctii. se pot monta panouri de antifonare pentru preluarea zgomotului si vibratiilor.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Orice demers suplimentar va ajuta.Corespondenta/sesizările către autorități contează în cazul unui eventual proces.
Pana veti rezolva problema aceasta cu vecinul, aveti nevoie sa va odihniti bine intai. Pentru odihna, cea mai buna solutie din punctul meu de vedere ar fi sa utilizati dopuri de urechi din silicon. Asigura mai bine izolarea fonica decat cele obisnuite. Si eu le-am incercat si au avut succes. Cele mai bune pentru mine au fost acestea dar puteti de asemenea incerca si alt producator. Nu sunt afiliat la niciun comerciant, vorbesc doar ce am gasit eu cel mai bun pe piata in materie de izolare zgomote din exterior.

[ link extern ]

Trebuie sa va odihniti noaptea pentru ca sanatatea e importanta, si aveti nevoie de odihna pentru a rezolva problema cu care va confruntati acum.

Numai bine!
Ultima modificare: Marți, 1 Iulie 2025
claudio79, utilizator

Alte discuții în legătură

Ajutor! sunt disperat, familia mea nu mai poate dormi noaptea. ... rududoo rududoo Ajutor! Sunt disperat, familia mea nu mai poate dormi noaptea. Vecinul meu si-a constuit o magazie depozit acum un an, cu peretele paralel casei mele si ... (vezi toată discuția)
Vibratie compresor vecini Daniel CT Daniel CT Buna ziua, Situatia este urmatoarea: exact sub apartamentul meu este o alimentara care are montat pe perete, exact sub dormitorul meu, o unitate de racire ... (vezi toată discuția)
Zgomotul unui agregat frigorific montat pe zidul blocului plutonia plutonia Problema este urmatoarea: La parterul blocului in care locuiesc exista un spatiu comercial cu destinatie vanzare produse alimentare. Acest spatiu are montat ... (vezi toată discuția)