avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Administrator firma indemnizatie maternitate
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Administrator firma indemnizatie maternitate

Detin o firma SRL (asociat unic si administrator). Doresc sa renunt la calitatea mea de administrator (raman asociat unic), care va fi preluata de catre o alta persoana, care se afla in prezent in concediu de maternitate, angajata fiind la o alta companie.

Din cate inteleg, pentru a nu pierde indemnizatia de maternitate si, ulterior, indemnizatia de crestere copil, este necesar ca aceasta persoana sa NU fie remunerata pentru calitatea de administrator in cadrul firmei mele.

Am operat procedura de inlocuire administrator la ONRC, dar ma intereseaza ce pasi sunt necesari din punct de vedere juridic/contabil pentru aceasta modificare.

Multumesc pentru sfaturi si timp.
Ultima modificare: Luni, 30 Iunie 2025
crisbt, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:32, 30 Iunie 2025
Daca ati operat inlocuirea, atunci aveti dovada juridica - actul de numire ... in contabilitatea trebuie schimbat doar dreptul la semnatura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dizolvare oficiu srl Laura665 Laura665 am un srl care nu a avut niciodata activitate, sunt actionar unici si administrator nu am mai depus la finante declaratii de 4 ani, cred. nici nu am ... (vezi toată discuția)
Prelungire mandat administrator luizacsinte luizacsinte Bina ziua, Cum se procedeaza in momentul in care expira mandatul celor 3 administratori ai unui SRL cu asociat unic, au trecut 2 ani si nu s-au prelungit? ... (vezi toată discuția)
Cooptare asociat si majorare capital aport asociat ramonagrig ramonagrig Cooptare asociat si majorare capital cu aport asociat pe care vreau sa il trec si administrator. Buna ziua, Am un SRL din 2016, cu asociat unic- ... (vezi toată discuția)