Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire intre veri grad 1

Buna ziua !
Bunica mea (vaduva din 1939) a avut 6 ha de pamant si 2 copii (fata si baiat) . Fata a primit cand s-a casatorit (inainte de colectivizare) 3 ha de pamant iar restul 3 ha au ramas pe numele bunicii care locuia cu noi. In 1990 a facut cerere pt pamant pe numele bunicii (3 ha) iar sora lui tata pe numele ei (3 ha). Titluri de propietate fiecare. In 1991 a decedat tata iar in 1992 bunica.Nu am facut susscesiune dupa bunica sora lui tata ne avand nici o pretentie si pamantul ramanand in folosinta noastra. Acum 6 ani a decedat si sora lui tata si acum 3 ani sisotul ei. Ea are un baiat tata un baiat. Acum varul meu vrea jumatate din pamantul bunicii. Ce pot face pt ca familia lui a primit la timpul respectiv ( cam in 1953) 3 ha ,lucru pe care parintii lui l-au recunoscut. Pot face ceva sa nu imi ia jumatate din pamant? Am fost cam lung. Multumesc!

Alte discuții în legătură

Legea nr.18/1991 a fondului funciar petreica petreica buna ziua, va rog sa ma ajutati la acesta Intrebare In 1992, bunica mea a decedat In 1994, sa emis un titlu de propietate de 3 hec pe legea nr 18/1991 pe ... (vezi toată discuția)
Acte teren agricol: succesiune sau uzucapiune? danimik danimik In 1991 tatal meu, fratele lui si verisoara lor au facut cerere (individual) la primaria din localitate pentru retrocedarea a 12 ha de teren agricol care au ... (vezi toată discuția)
Mostenire+succesiune irimescu_mioara irimescu_mioara bunicul meu a avut 6 ha pamant din care la colectivizare a trecut 3,50ha pe rol tatalui meu. dupa revolutie cand s-au facut titlurile de proprietate tatal meu ... (vezi toată discuția)