avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2018 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... In perioada 14-25 iulie 2025 voi fi in concediu de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

In perioada 14-25 iulie 2025 voi fi in concediu de odihna , insa ...

In perioada 14-25 iulie 2025 voi fi in concediu de odihna , insa intentionez sa îmi fac cerere de demisie cu acordul ambelor părți . La noul loc de munca voi începe cu data de 1.08.25.
Nu știu exact ce data de încetare sa scriu in cerere având in vedere ca voi întra si in concediu pentru 2 săptămâni.
Cum este mai corect ?
În cazul in care pun data de 14.07 ca data de demisie , voi mai putea efectua concediu ? Sau se plătesc zilele de concediu neefectuate?
Menționez ca lucrez într-un magazin unde face inventar după venirea/plecarea unei persoane in gestiune.
Mulțumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:48, 10 Iulie 2025
Buna ziua

Nu exista demisie cu acordul partilor. Demisia este actul unilateral de vointa. Deci ori este demisie, ori acordul partilor.

In caz de demisie, durata preavizului este cea din contractul dvs de munca, dar nu poate fi mai mare de 20 de zile lucratoare. Deci, daca va dati demisia, calculati 20 de zile lucratoare de la data depunerii cererii.

Daca vreti sa incetati contractul cu acordul partilor, agreati cu angajatorul dvs data de final. In cazul acordului partilor nu exista restrictii si ultima zi este cea convenita intre parti.

Puteti fi in CO in timpul preavizului daca vorbim de demisie.

Zilele de concediu neefectuate la care aveati dreptul vi se vor plati.
Pe durata preavizului va puteti lua CO.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amânarea acceptării demisiei de către angajator andreeapuscasu andreeapuscasu Bună ziua, Am și eu o mică problemă la actualul loc de muncă. Așa cum am discutat de comun acord (fără se semnăm însă ceva), urma să îmi dau ... (vezi toată discuția)
Zile de concediu neefectuate in caz de demisie daca se depune ... alionte alionte Zile de concediu neefectuate in caz de demisie Daca se depune cererea de demisie si exista din anii anteriori zile de concediu neefectuate , nu se poate ... (vezi toată discuția)
Preaviz si c.o. Viovas Viovas Buna ziua. Am o cerere de concediu de 10 zile de concediu aprobata, pentru perioada 06.10 - 24.10. dar azi, daca imi depun demisia cu preaviz si angajatorul ... (vezi toată discuția)