Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu o problema: in urma unui diagnostic foarte grav mi-a fost aprobata indemnizatia de handicap grav cu insotitor eu depunand dosarul cand eram in pensie de invaliditate grad 3 cu revizuire anuala.
La cateva zile am avut revizuirea si am fost schimbata in invaliditate grad 1 cu capacitate de munca si autoservire pierduta.
Se pot supapune cele 2? Sau ce ramane valabil si ce nu? As vrea sa inteleg de ce beneficiez concret.
Multumesc!
Se pot incasa simultan . Doar ca , indemnizatia pentru insotitor nu se poate incasa din ambele parti , va trebui sa optati : sau de la handicap , sau de la Casa de pensii .
Trebuie să anunțați la Casa de pensii că deja beneficiați de indemnizație de însoțitor de la DGASPC.
Așa veți evita pe viitor să vi se rețină din pensie sumele de bani care nu vi se cuveneau.
Nu se anulează automat, trebuie să înștiințați instituțiile.
Va multumesc pt raspunsuri, momentan nu incasez nici una pt ca au fost aprobate la cateva zile distanta si nu au fost procesate. De aceea am intrebat dinainte pt a evita restituiri sau alte probleme.
Deci in concluie voi beneficia de indemnizatie de handicap grav cu insotitor si pensie invaliditate grad 1 fara insotitor?