avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1220 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ajutor va rog! In decembrie mi-am deschis un PFA ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ajutor va rog! In decembrie mi-am deschis un PFA pentru a lucra ...

Ajutor va rog!
In decembrie mi-am deschis un PFA pentru a lucra cu contract de colaborare cu un salon 9602 (manichiură).De-a lungul lunilor mi-au tras foarte mulți bani pe produse era specificat in contract asta doar ca nu ma așteptam la așa mult. Din procentul meu de 35% rămâneam cu 25%. Mereu facturam produsele fără sa primesc factura (practic am băgat banii in firma dar nu ii pot deduce, am facturat dar nu am văzut niciodată banii respectivi). Un exemplu concret, am facturat 1700 și am încasat 1100. In iunie, după plata i-am anunțat ca nu mai merg pentru ca e bătaie de joc și nu mai stau in preaviz. Astăzi, când ar fi trebuit sa iau banii mi-au spus ca nu am respectat contractul și ca nici eu nu îl respecta. Scrie in contract ca trebuie sa stau in preaviz dar nu cred ca e legal sa nu îmi de-a banii pe luna trecută. Am avut încasări de 7100 de lei iar calculat la procent ar trebui sa iau 2450 și am avut și bonus de weekend( dacă mergeam 4 zile de weekend-800 lei bonus). Sunt studenta și sunt disperata, ce pot sa fac?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:43, 11 Iulie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Contractele de colaborare nu sunt supuse dispozitiilor Codului Muncii , ci ale Codului Civil.

Recuperarea sumelor datorate se poate face fie printr-o actiune in instanta, fie prin medierea conflictului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Detin un s.r.l. care are codul caen principal 9602 AP2024 AP2024 Buna ziua! Daca detin un S.R.L. care are codul CAEN principal 9602, pot angaja pe cineva pentru a presta servicii de manichiura/pedichiura pentru un salon ... (vezi toată discuția)
Bună seara , salonul in care lucram a fost vândut , noii proprietari ... Alyy20002 Alyy20002 Bună seara , salonul in care lucram a fost vândut , noii proprietari m au întrebat ce salariu aveam înainte adică 6500 lei (full time) și mi au zis ca va ... (vezi toată discuția)
Dschidere salon coafura - manichiura boby_zb boby_zb Buna seara. sunt nou in domeniu, tocmai am terminat niste cursuri de calificare profesionala (coafor) si asi dori pentru inceput sa imi deschid un mic salon ... (vezi toată discuția)