avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce se poate face in cazul in care un alt proprietar ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce se poate face in cazul in care un alt proprietar apare in ...

Buna ziua! Ce se poate face in cazul in care un alt proprietar apare in cartea mea funciara cu drept de drept de servitute, avand in vedere ca vreau sa vand terenul? Terenul pe care il detin este format din 4 loturi, din care un lot este o cale de access (pe acest lot, in cartea funciara apare un alt proprietar care are drept de servitute. Terenul celuilalt proprietar este lipit de terenul meu, si am inteles ca prin lege trebuie sa aiba drept de acces. Se poate scoate acest proprietar din dreptul de servitute in momentul in care eu vreau sa vand terenul? Ce ma sfatuiti sa fac? Nu ma deranjeaza faptul ca are drept de servitute pe calea de acces care este proprietatea mea dar vreau sa stiu daca ma poate afecta in momentul cand vand terenul?

Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 11 Iulie 2025
precious007, utilizator
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 12:04, 11 Iulie 2025
Buna ziua

Servitutea este o sarcina a imobilului. Se poate scoate numai daca nu mai sunt intrunite conditiile care au impus crearea ei. De asemenea servitutea se instituie in favoarea unui alt imobil, nu al unei persoane anume.

Dvs cand veti vinde terenul, il veti vinde si cu acea sarcina (servitute).

Singura problema a dvs este sa gasiti un cumparator dispus sa cumpere terenul in conditiile astea. Unele persoane nu vor sa cumpere terenuri afectate de servituti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme certificat de urbanism ionutserban ionutserban Buna Ziua! In ultimele 2 saptamani am niste probleme destul de mari cu primaria dupa cum urmeaza. La inceputul anului am achizitionat un teren rezultat in ... (vezi toată discuția)
Acces dezmembrare aliaz aliaz Buna ziua, Sunt proprietarul unui teren cu suprafata de aprox. 1500 mp (lungime aprox. 150 m, latime aprox. 10 m). Am gasit cumparator pentru jumatatea ... (vezi toată discuția)
Cum procedez? Mariana Barbu Mariana Barbu posed intravilan un teren de 5300mp cu constructie. Intentionez sa vand din teren cca.2500mp,si accesul spre acel teren se va face pe un drum de servitute.Ce ... (vezi toată discuția)