avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Lămurire ordin 3138/2024
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Lămurire ordin 3138/2024

Mă poate ajuta cineva cu o explicație a ordinului 3138 din 2024, vă rog? Mai exact articolul 2, alineatul 4. În 2024 am câștigat un proces prin hotărâre judecătorească definitivă și trebuie să primesc diferențe salariale începând din 2016. Conform ordinului menționat, trebuie să primesc dobanda doar începând din 2024 sau din 2016 și ordinul defapt reglementează faptul că se primește dobanda și pe parcursul eșalonării pe 5 ani a sumei de încasat?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:28, 13 Iulie 2025
Plata sumelor prevăzute prin hotărâri judecătorești definitive având ca obiect acordarea unor drepturi de natură salarială stabilite în favoarea personalului din instituțiile și autoritățile publice, devenite executorii în perioada 1 ianuarie 2024-31 decembrie 2024, se va realiza astfel:
a) în primul an de la data la care hotărârea judecătorească devine executorie se plătește 5% din valoarea titlului executoriu
...

5% din valoarea titlului executoriu - inseamna drepturile salariale plus dobânda legală remuneratorie, calculată de la data la care hotărârea judecătorească a rămas executorie.
Mulțumesc, dar nu mi-ați răspuns la întrebare. Mă interesează explicația aliniatului 4, referitor la dobândă și atât, nu altceva.
Scria in mesaj : dobânda legală remuneratorie, calculată de la data la care hotărârea judecătorească a rămas executorie...in speta, din 2024.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! vă rog să mă ajutați in legătură cu următoarea ... florina11 florina11 Bună ziua! Vă rog să mă ajutați in legătură cu următoarea speță: Cum se procedează în legătură cu plata drepturilor (ajutoarelor) salariale ... (vezi toată discuția)
- de la ce data trebuie sa se calculeze si sa se plateasca ? ... oanaportar oanaportar - de la ce data trebuie sa se calculeze si sa se plateasca ? Buna dimineata ! Va rugam din suflet sa ne ajutati cu un raspuns la urmatoarea ... (vezi toată discuția)
Restituire suma încadrare greșită în 5 ani ASOCIATIABLOCMOLDOVITA ASOCIATIABLOCMOLDOVITA Bună ziua Recent am câștigat un proces cu institutul la care am lucrat , în prezent sunt pensionara. Am primit din partea institutului o recomandată prin ... (vezi toată discuția)