avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Prescriere fals in acte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Prescriere fals in acte

Prescriere fals in acte

Buna ziua,

Locuiesc intr-un apartament dintr-un corp de casa unde sunt mai multe apartamente.

Dupa ce am cumparat apartamentul, am aflat ca unul dintre vecini a cumparat podul de deasupra apartamentului in 2014 si a declarat in actele de vanzare cumparare ca podul este de fapt mansarda si acolo este un apartament in loc de pod.

Vecinii au facut reclamatii in legatura cu acest pod in 2014 si au intervenit autoritatile, care au sistat lucrarile de mansardare a podului pe care le incepuse proprietarul fara nici o autorizatie de urbanism sau de constructie.

A fost prescris cumva faptul ca a declarat in mod fals in actul de vanzare-cumparare al proprietatii ca obiectul contractului din 2014 era un apartament, cand de fapt era un pod fara utilitati-apa, energie electrica, gaz.

In cazul in care aceasta fapta din 2014 a fost precrisa pentru persoana care a declarat in mod fals ca a cumparat un apartament, care ar putea consecintele legale pentru vecinii care i-ar da acum acceptul pentru lucrari de reparare a invelitorii unui pod (in situ), insa in declaratiile notariale de acceptare ca proprietarul podului sa efectueze lucrari la invelitoare s-ar declara ca este invelitoarea unui apartament (care inca nu exista in realitate).

In particular, daca vecinii care ar semna o declaratie notariala permintand repararea invelitorii deasupra unui apartament care nu exista in situ, acestia ar intra sub incidenta Codului Penal, cu consecintele de rigoare? Care ar putea fi aceste consecinte?

Multumesc pentru clarificari,
Laura
Ultima modificare: Duminică, 13 Iulie 2025
Laura0707, utilizator

Alte discuții în legătură

Prescriere fals in declaratii Laura0707 Laura0707 Prescriere fals in declaratii Buna ziua, Locuiesc intr-un apartament dintr-un corp de casa unde sunt mai multe apartamente. Dupa ce am cumparat ... (vezi toată discuția)
Cod penal- prescriere Laura0707 Laura0707 Cod Penal- Prescriere Buna ziua, Locuiesc intr-un apartament dintr-un corp de casa unde sunt mai multe apartamente. Dupa ce am cumparat apartamentul, am ... (vezi toată discuția)
Mansardare, lucrari constructii- acordul vecinilor? Laura2012 Laura2012 Buna ziua Am luat recent un apartament, care are deasupra un pod. Podul a fost cumparat de o persoana care vrea sa faca modificari de structura (inclusiv ... (vezi toată discuția)