avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divorțați, putem vinde bun comun fără partaj ?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divorțați, putem vinde bun comun fără partaj ?

Am divorțat recent în România unde ne și căsătorisem, dar nu am făcut partajul. Având în vedere că am un apartament în Spania, bun comun cu fosta soție, aș dori să știu dacă aș putea vinde acest apartament de comun acord cu fosta soție și împărți banii fără să mai recurgem la partaj. Vă mulțumesc anticipat !
Ultima modificare: Luni, 14 Iulie 2025
M.S.V., utilizator
Cel mai recent răspuns: M.S.V. , utilizator 07:47, 14 Iulie 2025
Da. Se poate. Dacă sunteți amândoi de acord, mergeți împreună la notar și semnați actele de vânzare ale apartamentului. Ulterior împărțiți banii, prin bună învoială, așa după cum vă înțelegeți.
Să înțeleg că răspunsul e valabil atât la noi cât și în Spania ? Mulțumesc

Cabinet individual de avocat „Petrescu C.” a scris:

Da. Se poate. Dacă sunteți amândoi de acord, mergeți împreună la notar și semnați actele de vânzare ale apartamentului. Ulterior împărțiți banii, prin bună învoială, așa după cum vă înțelegeți.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Documente pentru vanzare apartament PlopeanuM PlopeanuM Buna ziua In urma cu un an parintii mei au divortat. Au un apartament pe care nu il mai utilizeaza nici unul dintre ei si nu este in chirie sau altceva. ... (vezi toată discuția)
Partaj apartment credit imobiliar veronica82 veronica82 Buna ziua, Sunt in discutii cu sotul meu pentru divort si partaj si problema principala este un apartament luat dupa casatorie printr-un credit imobiliar ... (vezi toată discuția)
Sfatuiti-ma cum sa divortez alinacampean alinacampean Sunt casatorita in anul 2002 si am locuit impreuna cu sotul in Spania inca de la inceputul casatoriei noastre.Toate bunurile materiale le-am obtinut impreuna: ... (vezi toată discuția)