avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1276 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Hidroizolatie balcon
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Hidroizolatie balcon

Bună ziua.
Am citit aici o serie de întrebări și răspunsuri cu privire la probleme apărute din cauza hidroizolațiilor la balcoane sau terase în blocuri. Și eu am o problema asemănătoare. Locuiesc la etajul 3 și am balconul închis cu termopan. Balconul de la etajul 4 nu este închis și de câte ori plouă sau ninge peretele și tavanul balconului meu este ud și cade tencuiala.
Vă rog să-mi spună cineva dacă există modificări în legislație în legătură cu cine are obligația sa repare hidroizolatia propriului balcon. Precizez ca toate apartamentele din bloc sunt proprietate privată.
Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Rban , utilizator 18:51, 16 Iulie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Balconul e in general parte din apartament (proprietate privata), dar placa de beton si hidroizolatia pot fi considerate parte comuna. Daca infiltratia vine de la balconul de sus, proprietarul acelui apartament este responsabil. Daca e o problema a structurii (placa, fatada), poate fi in sarcina asociatiei. Puteti notifica vecinul si puteti cere interventia asociatiei. Daca nu rezolvati, se poate apela la instanta de judecata. Numai bine!
Mulțumesc foarte mult pentru răspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hidroizolatie terasa balcon saab saab Locuiesc la etajul 9 intr-un bloc de 10 etaje. De multa vreme in balconul meu la fiecare ploaie exista infiltratii. In timp au afectat structura de rezistenta ... (vezi toată discuția)
Acoperisul balconului de la ultimul etaj geresy geresy Bună ziua, Locuiesc la etajul 10/10. Acum 2 săptămâni s-au montat schele pentru realizarea izolaţiei termice la faţada blocului. Zilele trecute ... (vezi toată discuția)
Hidroizolatie terasa bloc - proprietate privata viorelh viorelh Buna seara, As vrea sa stiu cum se gestioneaza in cadrul asociatiei reparatia hidroizolatiei la terasa blocului. Precizez ca ma refer la un caz aparte si ... (vezi toată discuția)