Bună ziua.
Am citit aici o serie de întrebări și răspunsuri cu privire la probleme apărute din cauza hidroizolațiilor la balcoane sau terase în blocuri. Și eu am o problema asemănătoare. Locuiesc la etajul 3 și am balconul închis cu termopan. Balconul de la etajul 4 nu este închis și de câte ori plouă sau ninge peretele și tavanul balconului meu este ud și cade tencuiala.
Vă rog să-mi spună cineva dacă există modificări în legislație în legătură cu cine are obligația sa repare hidroizolatia propriului balcon. Precizez ca toate apartamentele din bloc sunt proprietate privată.
Mulțumesc.
Balconul e in general parte din apartament (proprietate privata), dar placa de beton si hidroizolatia pot fi considerate parte comuna. Daca infiltratia vine de la balconul de sus, proprietarul acelui apartament este responsabil. Daca e o problema a structurii (placa, fatada), poate fi in sarcina asociatiei. Puteti notifica vecinul si puteti cere interventia asociatiei. Daca nu rezolvati, se poate apela la instanta de judecata. Numai bine!