avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 779 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Are rost să contest noua decizie de pensie pe caz de ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Are rost să contest noua decizie de pensie pe caz de boală ...

O întrebare/sfat juridic, sunt din Brașov
- Are rost să contest noua decizie de pensie pe caz de boală - pe legea 360/2023, primită în această lună, unde pensia mea a scăzut cu 700 de lei. Pe vechea lege din 263/2010 aveam 1881 lei, acum, pe noua lege din 2023, am doar 1183 de lei. Pe scurt, în 2023 am făcut un AVC Ischemic, după stres la muncă. Am lucrat în total 16 ani, 4 luni și 22 de zile. și pe legea veche aveam 22 de puncte realizate, iar pe legea nouă am doar 14 puncte și ceva.
Să stiu dacă am vreo șansă...
Ultima modificare: Marți, 15 Iulie 2025
Enkde, utilizator
Cel mai recent răspuns: Enkde , utilizator 14:15, 8 August 2025
Daca pensia in plata la 31/08/2024 era de 1881, iar cea recalculata de 1183 lei, atunci va ramane in plata pensia de 1881 lei.
Ce sanse aveti in instanata nu va poate spune nimeni.
Daca va sustineti singur{a} cauza, va va costa cel mult un pachet de tigari {miscarea hartiilor}.
Întradevăr, pensia pe luna august mi-a venit tot 1881 lei, ei au tăiat din stagiul potențial, pe vechea decizie aveam 10 puncte de stagiu potențial, pe noua decizie, de pe noua lege am 1,8 puncte la stagiu potențial. și da, am contestat decizia la tribunal.
Ultima modificare: Vineri, 8 August 2025
Enkde, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! referitor la decizia de pensionare am primit decizia ... lupmarcel lupmarcel Bună ziua! Referitor la decizia de pensionare Am primit decizia privind acordarea pensiei anticipate, din care rezultă că la stagiu total de cotizare nu ... (vezi toată discuția)
Clarificare mod de indexare a pensiei 5752187 5752187 Va rugam clarificari in urmatoarea speta: Varianta 1.Pensionare anticipata partiala conform legii 263/2010 Avem un angajat care are o decizie de ... (vezi toată discuția)