avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna! Sunt coasigurata prin soțul pensionar si am ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna! Sunt coasigurata prin soțul pensionar si am diabet, as ...

Buna! Sunt coasigurata prin soțul pensionar si am diabet, as dori sa stiu daca trebuie sa plătesc CAS începând cu 1 august 2025.
Cel mai recent răspuns: Manuela Rășină , administrator 05:29, 16 Iulie 2025
Ce se schimbă pentru coasigurați de la 1 august: cum rămâi asigurat și ce trebuie declarat la ANAF pentru CASS
[ link extern ]
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,
Potrivit Ministerului Sănătății, de tratamentul pentru diabet veți beneficia și dacă nu plătiți CASS:
În proiectul de lege publicat de Ministerul Finanțelor, este menționat explicit faptul că:
„Bolnavii cu afecțiuni incluse în programele naționale de sănătate beneficiază de servicii medicale, servicii conexe, medicamente, materiale sanitare, dispozitive medicale și altele asemenea, după caz, acordate în cadrul programului național de sănătate al cărui beneficiar este, precum și de serviciile medicale care stau la baza acordării acestora (...), până la vindecarea respectivei afecțiuni.”

Acest lucru înseamnă că toți pacienții incluși în programele naționale de sănătate – inclusiv cei cu afecțiuni cronice precum: oncologie, diabet, afecțiuni cardiovasculare, ortopedice, bolnavi cu insuficiență renală cronică dializați, boli rare, HIV/SIDA, TBC, etc. – beneficiază în continuare, de tratamente, dispozitive și materiale sanitare , servicii medicale acordate în cadrul acestor programe, indiferent de statutul lor de asigurat.

[ link extern ] /

Nu știu să vă spun, însă, dacă fiind prinsă în acest program beneficiați de asigurare completă în sistemul de sănătate, deci și pentru alte tipuri de afecțiuni, fără plata contribuției.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exceptarea de la plata cass silviu1958 silviu1958 Ce trebuie să facă un bolnav oncologic pensionar, cu pensie mai mare de 3000 lei, pentru a nu i se reține CASS din pensie ? (vezi toată discuția)
Bilete de tratament gratuite sau platite partial ? opris1967 opris1967 Buna seara . Va rog sa-mi spuneti daca toti salariatii ce muncesc si in domeniul privat si cei care lucreaza in domeniul public ,si care platesc CAS ... (vezi toată discuția)
Moduri de acordare a medicamentelor compensate prin programele nationale lulu_ger_58 lulu_ger_58 sint beneficiar al ordonantei 116 cu privire la persoanele diponibilizate din minerit cu plati compesatorii lunare pna la 30.09. 2011. vreau s aintreb daca ... (vezi toată discuția)