avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1278 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Dacă am o camera de supraveghere amplasată în ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Dacă am o camera de supraveghere amplasată în ...

Bună ziua. Dacă am o camera de supraveghere amplasată în exteriorul locuinței și camera mai surprinde și zone din spațiul public aferente perimetrului locuinței sunt pasibil de amendă?
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 09:57, 18 Iulie 2025
Atat timp cat nu folositi imaginile pe retele de socializare sau youtube nu e nici o problema. Deasemenea nu le trimiteti pe whatsapp altir persoane care le pot posta apoi pe retele.

Puteti folosi imaginile la politie sau juedecatorie.
In principiu da, utilizarea in scop personal a unui sistem de supraveghere trebuie sa respecte 2 reguli de baza :
1. Sa surprinda imagini doar di perimetrul proprietatii individuale.
2. Sa nu distribuie imagini surprinse de acel sistem altor persoane sau pe retele media.
Dacă imaginile au fost trimise pe rețelele de socializare care este amenda minimă și maximă? Mulțumesc

Nivea a scris:

Atat timp cat nu folositi imaginile pe retele de socializare sau youtube nu e nici o problema. Deasemenea nu le trimiteti pe whatsapp altir persoane care le pot posta apoi pe retele.

Puteti folosi imaginile la politie sau juedecatorie.

"Regulamentul GDPR impune 2 categorii de încălcări, în speță, articolul 32 se încadrează la sancțiunea prevăzută la articolul 83 (4), amendă de până la 10.000.000 euro sau 2% din cifra de afaceri. Pentru că CEPD sugerează amenzi de până la 10% din maximul aplicabil în cazul încălcărilor cu un grad scăzut de gravitate, amenzi de până la 20% din maximul aplicabil în cazul încălcărilor cu un grad mediu de gravitate, și până la 100% în cazul încălcărilor cu un grav ridicat de gravitate, vom considera amenda ca fiind între 30% și 100% din maximul aplicabil."
[ link extern ]
Nu stiu exact cum va judeca ANSPDCP, autoritatea in domeniu, daca veti fi reclamat, dar nu e chiar Ok sa raspinditi imagini cu o persoana, fara acord.
Ultima modificare: Vineri, 18 Iulie 2025
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna. Îmi puteți spune dacă un salon de înfrumusețare are ... AncaValentina AncaValentina Buna. Îmi puteți spune dacă un salon de înfrumusețare are dreptul să filmeze un client și să pună filmarea pe pagina de faceboo? (fără un acord ... (vezi toată discuția)
Pot sa montez camere video la balconul unui apartament care sa ... Simona radu Simona radu Pot sa montez camere video la balconul unui apartament care sa monitorizeze mașină proprie sau trebuie autorizație și acordul cuiva? (vezi toată discuția)
Camera video pe bloc Mihaela8627 Mihaela8627 Bună dimineata! Este legala montarea unei camere video,între parter și etajul 1 pe exteriorul blocului? Bate pe locurile de parcare însă fix pe locul unde ... (vezi toată discuția)