avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1370 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, as dori sa stiu daca angajatii sunt ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, as dori sa stiu daca angajatii sunt obligati prin ...

Buna ziua, as dori sa stiu daca angajatii sunt obligati prin lege sa isi ia minim 10 zile de concediu de odiha neintrerupte anual, sau doar angajatorii sunt obligati sa ofere cele 10 zile minime neintrerute, iar angajatul poate refuza si sa opteze pentru alte perioade, mai scurte, dupa cum doreste?
Intreb pentru ca am intalnit pareri diferite la aceasta situatie,si interpretari diferite ale legii,
Va multumesc cu respect.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 04:41, 18 Iulie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Art.148 C.mun.
...
(5) In cazul in care programarea concediilor se face fractionat, angajatorul este obligat sa stabileasca programarea astfel incat fiecare salariat sa efectueze intr-un an calendaristic cel putin 10 zile lucratoare de concediu neintrerupt.

Art. 149 C.mun.
Salariatul este obligat să efectueze în natură concediul de odihnă în perioada în care a fost programat, cu excepţia situaţiilor expres prevăzute de lege sau atunci când, din motive obiective, concediul nu poate fi efectuat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fractionarea zilelor de concediu de odihna Matist Matist Concediul de odihna se poate fractiona si la 2 zile? (vezi toată discuția)
Concediu de odihna exista reglementari legale, prin care un angajator ... papacostas papacostas Concediu de odihna Exista reglementari legale ,prin care un angajator sa poarte impune diverse reguli de genul : ,, O tranșă de concediu sa fie 10 zile ... (vezi toată discuția)
Programare concedii rrramor rrramor Buna ziua, va rog sa imi spuneti unde se regaseste obligativitatea angajatorului de a solicita programarea concediilor de odihna. Care este perioada in care ... (vezi toată discuția)