avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1582 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Bună ziua! Sunt administratorul unei ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Bună ziua! Sunt administratorul unei microîntreprinderi care ...

Bună ziua! Sunt administratorul unei microîntreprinderi care a trecut în regim de impozitare pe profit (16%) în cursul anului 2025 deoarece nu am depus la timp declaratia de optiune.
Având în vedere modificările legislative recente, inclusiv plafonul redus la 100.000 euro începând cu 1 ianuarie 2026, vă rog să-mi spuneți:

Mai pot reveni în regimul de microîntreprindere cu impozitare de 1% începând cu 2026, dacă în anul 2025 îndeplinesc condițiile (CA sub 100.000 euro, angajat etc.)?
Există o interdicție expresă de revenire în regimul micro, conform noii legislații fiscale?
Ce condiții exacte trebuie îndeplinite pentru a reveni și până când trebuie depusă declarația (Formular 700)?

Vă mulțumesc anticipat pentru lămuriri!”

Alte discuții în legătură

Am deschis o firmă in noiembrie 2022 fără angajat. Constantinesis Constantinesis Buna ziua! Am deschis o firmă in Noiembrie 2022 fără angajat, neplătitoare TVA deci intra la categoria Micro doar 2 luni. Deoarece nu pot avea angajat ... (vezi toată discuția)
Impozit pe venitul microintreprinderilor xm xm Pentru ca nu am o pregatire in domeniu, as dori sa aflu concret ( cu exemplificare ) care modul de calcul al impozitului pe venitul microintreprinderilor. Daca ... (vezi toată discuția)
Trecere din nou la impozit pe venit vpreda2003 vpreda2003 Buna ziua, Din cauza nedepunerii la timp a bilantului pe 2024, am trecut la impozit pe profit, restul conditiilor de platitor de impozit pe venit ramanand ... (vezi toată discuția)