avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1303 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Bună ziua! Sunt administratorul unei ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Bună ziua! Sunt administratorul unei microîntreprinderi care ...

Bună ziua! Sunt administratorul unei microîntreprinderi care a trecut în regim de impozitare pe profit (16%) în cursul anului 2025 deoarece nu am depus la timp declaratia de optiune.
Având în vedere modificările legislative recente, inclusiv plafonul redus la 100.000 euro începând cu 1 ianuarie 2026, vă rog să-mi spuneți:

Mai pot reveni în regimul de microîntreprindere cu impozitare de 1% începând cu 2026, dacă în anul 2025 îndeplinesc condițiile (CA sub 100.000 euro, angajat etc.)?
Există o interdicție expresă de revenire în regimul micro, conform noii legislații fiscale?
Ce condiții exacte trebuie îndeplinite pentru a reveni și până când trebuie depusă declarația (Formular 700)?

Vă mulțumesc anticipat pentru lămuriri!”

Alte discuții în legătură

Am deschis o firmă in noiembrie 2022 fără angajat. Constantinesis Constantinesis Buna ziua! Am deschis o firmă in Noiembrie 2022 fără angajat, neplătitoare TVA deci intra la categoria Micro doar 2 luni. Deoarece nu pot avea angajat ... (vezi toată discuția)
Impozit pe venitul microintreprinderilor xm xm Pentru ca nu am o pregatire in domeniu, as dori sa aflu concret ( cu exemplificare ) care modul de calcul al impozitului pe venitul microintreprinderilor. Daca ... (vezi toată discuția)
Pragul de trecere de la microintreprindere la platitor de impozit pe profit Admin Admin Pragul de trecere de la microintreprindere la platitor de impozit pe profit e tot de 100 de mii de euro? Sau s-a modificat ceva? (vezi toată discuția)