avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1319 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Posibilitatea unei fraude și înșelăciune ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Posibilitatea unei fraude și înșelăciune ...

Buna seara. As avea nevoie de un răspuns pentru următoarea situație: am găsit pe Facebook, un anunț de angajare remote ( trebuia doar să postez in anumite grupuri, ce vinde persoana respectiva și la săpt, la 2 săpt , sau la luna primeam banii ) . Mi sa părut real anunțul , detaliile date de către persoana respectiva. Mi sa zis că se face contract de munca , și să îi dau buletinul. I-am dat buletinul crezand că voi primi pe mail respectivul contract și să îl semnez , nici până astăzi, nu am primit contractul. In zilele următoare, am postat pe grupurile date , persoana respectiva prelua comenzi, lumea trimitea bani in contul dânsei , apoi trebuia să livreze comanda. Comenzile nu ajung la persoanele care au comandat, iar când cer detalii despre comenzi , aceasta blochează persoana respectiva. Eu vazand că , tot mai multe persoane sunt blocate pe messenger, am luat hotărârea de a schimba parola conturilor de Facebook ( și ea avea acces la aceste conturi) . Acum mă amenința , că îmi va pune buletinul pe toate grupurile, că îmi face sezisare pentru frauda ,menționez ,că în conturile mele , nu au ajuns bani de la respectivi clienți . Dețin și câteva dovezi , și conturile de Facebook, că persoanele respective au plătit , și nu au primit comenzile . Unde as putea sa mă adresez? Sau ce sa fac in situația aceasta? Menționez faptul că postează pe grupurile din Anglia . Va mulțumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Iulie 2025
mdutza.maddyy1, utilizator
Cel mai recent răspuns: Etsy123 , utilizator 22:37, 19 Iulie 2025
De ce ați postat fără contract? V-ați expus. Trebuia să așteptați contractul, îl citeați, etc., etc.
Orice reclama la un câștig ușor este o escrocherie , daca nici acum când exista atâta informație si puteți afla in câte mii de feluri pot fi oamenii înșelați si câte cazuri exista ,.... d-voastră n-ați făcut decât sa va aruncați cu capul înainte si cu ochii închiși , e doar vina d-voastră . Puteți reclama la poliție dar chiar credeți ca poliția nu are altceva de făcut decât sa rezolve cazurile unor persoane ca d-voastră care ignora orice avertismente si orice logica in speranța unor câștiguri ? Nu pe Facebook , OLX sau WhatsApp o sa va rezolvați problemele financiare .
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Iulie 2025
Etsy123, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tentativă de a fi fraudat în urma unui anunț de vânzare pus pe olx: ar trebui să anunț autoritățile? Și pot da în judecată persoana respectivă pentru daune morale? andrei227 andrei227 buna ziua, as vrea sa stiu ce ar trebui sa fac in urmatoarea situatie, am pe OLX un anunt ca vand un obiect, si am primit mesaj de la cineva din croatia ca ... (vezi toată discuția)
Recuperarea prejudiciului inlatura raspunderea penala si cazierul judiciar? iolanda15 iolanda15 Buna ziua! Supun atentiei d-voastra cazul urmator: Am vandut pe site-ul de anunturi OLX un articol pentru copii - incaltaminte, pentru o suma f. mica. ... (vezi toată discuția)
Jigniri aduse prin intermediul facebook marioitalia marioitalia un cont de facebook mia fost spart iar cineva a trimis jicniri unor persoane aflate in lista de prieteni una dintre ele facind reclamatie la politie.ce se ... (vezi toată discuția)