avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Schimbare rezidenta fiscala pensionar in UK , mai ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Schimbare rezidenta fiscala pensionar in UK , mai platesc CASS?

Daca imi schimb rezidenta fiscala in UK mai datorez CASS din pensie in Romania?
Sunt vesel si tanar pensionar. Pensia mea depaseste cei 3000 lei, deci voi plati CASS.
Deoarece in prezent locuiesc la copii in UK, ma intrebam daca schimband rezidenta fiscala din Romania in UK voi mai fi obligat sa platesc acel CASS, sau pot sa scap de birul lui Bolojan?!
Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 21 Iulie 2025
doctorS, utilizator
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 11:44, 23 Iulie 2025
Conform legislației românești, pensiile peste 3000 lei sunt supuse contribuției CASS. Schimbarea reședinței nu anulează această obligație, deoarece CASS se aplică veniturilor obținute din România, indiferent de locul de reședință al beneficiarului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt cetățean italian cu rezidență fiscală în românia, ... Elvisin53 Elvisin53 Sunt cetățean italian cu rezidență fiscală în România, unde plătesc 10% impozit pe pensie. De asemenea, am asigurare medicală cu certificat S1 ... (vezi toată discuția)
Plata cass de catre bolnavii oncologici db_florin db_florin Plata CASS de catre bolnavii oncologici Ma poate lamuri, va rog, cineva, daca un pensionar cu pensia mai mare de 3000 de lei, bolnav oncologic, inclus in ... (vezi toată discuția)
Conform legii 141 /25 iulie 2025 , pensionarii cu afecțiuni ... dtruiacob dtruiacob Conform Legii 141 /25 iulie 2025 , pensionarii cu afecțiuni oncologice, a caror pensie depășeste suma de 3000 lei , sunt scutiti , sau nu ,de la plata CASS ... (vezi toată discuția)