avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, Daca reprezentantul salariaților a fost ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, Daca reprezentantul salariaților a fost ales în ...

Buna ziua,
Daca reprezentantul salariaților a fost ales în 2024, cu votul a 50% +1 din totalul angajaților existenți la acel moment.
În 2025 are loc negocierea CCM.
Între timp, numărul total de angajați a crescut.
Se depune contractul colectiv de muncă la ITM în 2025.
Poate ITM să refuze înregistrarea contractului colectiv de muncă pe motiv că reprezentanții au fost aleși când erau mai puțini salariați?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:10, 22 Iulie 2025
In opinia mea. nu cred ca se va refuza inregistrarea ccm., intrucat la data alegerii acela era numarul de salariati.
Și eu am fost de aceeași parere, insa, din pacate, înregistrarea a fost refuzata. În situația actuala, care ar fi pașii de urmat?
refacerea sedintei de alegere a reprezentantilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract colectiv ginnyy ginnyy potrivit legii 130/1996 - Negocierea colectivă, la nivel de unitate, este obligatorie pentru unitatile cu mai mult de 21 de salariati. Negocierea presupune ... (vezi toată discuția)
Legislatie munca,negocierea ccm samir69 samir69 Ce se intimpla daca la nivel de unitate(are trei puncte de lucru in doua orase) sindicatele, in numar de trei, nu sunt reprezentative si nici afiliate la o ... (vezi toată discuția)
Alegerea reprezentantilor salariatilor Florescu Madalina Florescu Madalina Alegerea reprezentantilor salariatilor Buna ziua. O societate are 28 puncte de lucru (sedii secundare inregistrate la ORC) si se pune problema alegerii ... (vezi toată discuția)