avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune in instanta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune in instanta

Buna ziua,intru-cat cumnata mea nu a prezentat interes de 9 ani pentru dezbaterea succesiunii fratelui meu(copii nu au avut in urma casatoriei),pot sa ma adresez instantei pentru ca ea sa decada din dreptul de optiune succesorala si astfel sa fie inlaturata de la dezbaterea mostenirii?Mentionez ca nu a acceptat succesiunea in termen de un an,nu a contribuit nici la plata impozitelor.
Credeti ca asi avea castig in instanta?
Multumesc de raspuns
Ultima modificare: Miercuri, 23 Iulie 2025
anonima70, utilizator
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 15:29, 23 Iulie 2025
Buna ziua, daca sunteti mostenitor, va puteti adresa instantei cu orice cerere legata de succesiune. Sansele de admitere depind de mai multe detalii care trebuie discutate inainte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa frate fara copii si fara testament ely1001 ely1001 Fratele meu ,din alta localitate, a decedat in ian.2014.Nu are copii,nu a lasat testament,iar sotia supravietuitoare nu a anuntat si nu a chemat la ... (vezi toată discuția)
Drept civil - succesiune ileana7 ileana7 Buna seara, Doresc sa deschid succesiunea de urma mamei, decedata in 2011, suntem 2 copii, eu administrez toate bunurile, sora nimic si nu a acceptat ... (vezi toată discuția)
Declaratie acceptare succesiune 1206 1206 Buna ziua, Sotul meu a murit acum 2 luni. Mostenitorii dupa el sunt: eu si fratele lui. Fratele vrea sa renunte la succesiune dar am inteles ca daca o face in ... (vezi toată discuția)