avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1378 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Citatie dosar confirmare renuntare urmarire penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Citatie dosar confirmare renuntare urmarire penala

Buna ziua,

Am primit citatie intr-un dosar pentru confirmarea renuntarii la urmarirea penala. art 318, alin 12 NCPP. Sunt persoana vatamata intr-un caz de tranzactii frauduloase efectuate cu cardul meu. Prejudiciul a fost mic si oricum l-am recuperat intre timp deci sunt de acord cu renuntarea la urmarirea penala. Trebuie sa ma prezint neaparat la tribunal in acest dosar sau se poate lua decizia in lipsa mea?

Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 24 Iulie 2025
thunderstorm77, utilizator
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 18:24, 24 Iulie 2025
Buna ziua, Nu trebuie sa va prezentati neaparat.
Daca se va considera necesara prezenta dvs puteti fi adus cu mandat.
Aveti posibilitatea sa trimiteti un punct de vedere la dosar prin email sau prin posta.
Multumesc pentru raspuns. In e-mailul trimis catre instanta pot solicita si anonimizarea numelui meu, avand calitatea de intimat-persoana vatamata? Este pentru prima data cand sunt parte intr-un dosar si nu doresc ca datele mele sa apara pe portaljust, mai ales ca eu sunt cel pagubit.
Da, puteti solicita (nu costa, nu se taxeaza) dar nu aveti temei pentru o asemenea cerere.
Si oricum, daca ati primit citatie, probabil ca numele dvs este deja pe portal (sau in citativ).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare citatie intimat/intimati BordeianuGeorge BordeianuGeorge Buna ziua, am si eu o nelamurire si o oarecare teama, deoarece acum 3 zile am primit o scrisoare de la Parchet, cu urmatoarele date: \"s-a dispus fata de dvs, ... (vezi toată discuția)
Suntem chemați în calitate de intimați în dosarul cu obiectivul ,,confirmare renunțare urmărire penală''. este obligatoriu să mă prezint? Tomasilviuflorin Tomasilviuflorin Persoana vatamata a primit ORDONANTA de renuntare la urmarire penala si clasare . Neam impacat i-am restituit sums , avem si o hartie facuta la tribunal la ... (vezi toată discuția)
Dosar urmarire penala gheil gheil Buna, intr-un dosar de urmarire penala ca parte vatamata am primit acasa o ordonanta de renuntare la urmarirea penala conform art. 318 alin. (1) din C. proc. ... (vezi toată discuția)