avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1202 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Daca intr-un titlu de proprietate este trecut doar ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Daca intr-un titlu de proprietate este trecut doar soțul ...

Buna ziua, daca intr-un titlu de proprietate este trecut doar SOTUL,
Se considera ca bunurile din titlu sunt bunuri proprii ale sotului.??? TP intocmit la Lege 17/1991
Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 28 Iulie 2025
georgeta gaman, utilizator
Cel mai recent răspuns: georgeta gaman , utilizator 22:26, 28 Iulie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cred ca vă refereați la legea 18/1991.
Depinde.
Dacă pe titlu scrie ca dreptul de proprietate a fost reconstituit pe numele soțului, terenurile sunt bunuri proprii.
Dacă scrie ca dreptul de proprietate a fost constituit pe numele soțului, atunci terenurile sunt bunuri comune.
raluk0207, utilizator
Scuze, da, Legea 18/1991
Pe titlul de proprietate scrie: ,,primeste in proprietate o suprafata totala de 2 ha 1800 mp , din care:
- prin reconstituirea dreptului de proprietate 2 ha 1800 ;
- prin constituirea dreptului de proprietate 0 ha 0000 mp
pe teritoriul comunei....jud
.... structurata si amplasata conform celor mentionate pe verso.
Proprietarul va exercita asupra celor de mai sus toate drepturile si obligatiile ce decurg din lege.
georgeta gaman, utilizator
Este prin reconstituire, deci e bun propriu.
Multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare titlu de proprietate ContSters115731 ContSters115731 Bunica mea si fratele acesteia au avut in proprietate fiecare o parcela de cate 900 mp fiecare, mostenire de la parintii lor, deci l800 in total.Prin anii ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. am și eu o întrebare dacă ma poate ajuta cineva, ... Ionut mihnea Ionut mihnea Bună ziua. Am și eu o întrebare dacă ma poate ajuta cineva, nu știu de unde sa încep. Am gasit un titlu de proprietate unde scrie asa: Comisia ... (vezi toată discuția)
Mostenire - titlu de proprietate - intabulare Betlen Betlen Datele problemei: - Exista 6 mostenitori legali dupa parintii defuncti cu drepturi egale de 1/6 parte. - Exista adeverinta stabilire drept de proprietate a ... (vezi toată discuția)