avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1195 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Dezvoltatorul refuză să emită constatare scrisă ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Dezvoltatorul refuză să emită constatare scrisă pentru infiltrații repetate – ce pot face?

Salut,

Acum un an am achiziționat un apartament nou, direct de la dezvoltator, situat la ultimul etaj. La aproximativ șase luni de la cumpărare, după o ploaie, au apărut infiltrații în baie. Am notificat dezvoltatorul, care a afirmat că a remediat problema, însă nu mi-a furnizat nicio dovadă sau document care să confirme intervenția.

Ulterior, problema s-a repetat la fiecare ploaie, iar eu am transmis noi notificări. De fiecare dată, dezvoltatorul a susținut că a intervenit, dar a refuzat în mod constant să îmi ofere în scris o constatare a problemei sau a lucrărilor efectuate.

Ce pot face în această situație, din punct de vedere legal, pentru a-l obliga să remedieze definitiv problema și să îmi transmită un document oficial care să ateste constatarea și intervențiile efectuate?

Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 14:47, 29 Iulie 2025
Prima data ar trebui sa va uitati in contractul de V/C - ref. garantii, vicii ascunse, drepturi si obligatii.
As consulta un avocat in acest sens.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara. am o problema cu vecina de la etajul 10. aceasta ... Jhonny8574 Jhonny8574 Buna seara. Am o probelam cu vecina de la etajul 10. Aceasta are o terasa descoperita care imi provoaca inundatii in balconul meu acoperit. Blocul este ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, in luna iunie am achizitionat o casa nou construita ... ioana2122 ioana2122 Buna ziua, in luna iunie am achizitionat o casa nou construita de la dezvoltator, prin credit ipotecar, ulterior achizitionarii am intampinat urmatoarele ... (vezi toată discuția)
Infiltratii apa de pe terasa blocului falcon10 falcon10 Buna seara, In urma cu 3 ani am achizitionat o garsoniera, intr-un bloc nou. La doar cateva luni dupa ce ne-am mutat, in baie a inceput sa picure apa. La ... (vezi toată discuția)