avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale SRL cu doi asociati 50/50 dintre care unul a decedat
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

SRL cu doi asociati 50/50 dintre care unul a decedat

srl cu doi asociati 50/50 dintre care unul a decedat
Buna ziua am o cunostinta care se confrunta cu urmatoarea situatie si nu stie ce sa faca care este procedura si la ce usi sa bata. Are un srl pe produse de cofetarie , asociata 50/50 cu o persoana care a decedat in urma cu cateva luni. Acum la parastas a cunoscut contabila firmei ( de precizat ca decedata era administrator, semna actele, platea facturi , comanda materia prima, masina frig in leasing etc) care i-a prezentat o situatie drastica, datorii la anaf, datorii la furnizori , bani lipsa din conturile firmei . Care este procedura pt ascoiata ca sa faca amanari de plata , si sa solutioneze cat mai bine situatia deoarece ea doreste ca firma sa continue , dar nu are de unde acoperii aceste paube. Sotul decedatei i-a propus sa ii dea firma toata ei, dar ea nu si-a insusit acei bani este normal ca familia decedatei care a folosit banii firmei sa o ajute sa plateasca darile .
P.S daca sunt persoane din sibiu calificate pt a ne intalnii si ajuta direct in aceasta situatie , deoarece nu cunoastem
Ultima modificare: Marți, 29 Iulie 2025
sole_io, utilizator
Cel mai recent răspuns: sole_io , utilizator 22:25, 29 Iulie 2025
Buna seara! Datoriile pot fi esalonate, se poate cere esalonarea lor. Sotul decedatei trebuie sa faca succesiunea, sa mosteneasca partea din firma ca sa puteti incepe demersurile necesare.
Multumesc, da , dar este de durata si sotul nu poate fi obligat sa faca succesiunea urgent . S-a gandit sa bage firma in faliment.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare activitate pe trei ani m_nitu m_nitu Buna ziua . datorita impozitului forfetar ma vad nevoita sa suspend activitatea firmei. Vreau sa va intreb daca are vreo influenta acest lucru asupra ... (vezi toată discuția)
Mostenire sot supravietuitor simionnicolae simionnicolae Va rog sa-mi spuneti ce drepturi si obligatii am in urmatoarea situatie: -impreuna cu sotia aveam SRL fiecare 50% -mijloacele fixe cu care lucram le-am ... (vezi toată discuția)
Asociat in firma noua Cosmin1984 Cosmin1984 Buna ziua, Vreau sa infiintez un SRL impreuna cu o persoana. Acea persoana a mai avut 2 firme si are ceva probleme pe ele...datorii la stat, ANAF etc... Am ... (vezi toată discuția)