avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1352 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Parintii mei au cedat/vandut o suprafata de teren unui ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Parintii mei au cedat/vandut o suprafata de teren unui nepot ...

Parintii mei ,au cedat/vandut o suprafata de teren unui nepot fara a face vreun act.Acest teren se regaseste in registrul agricol dar nu si in titlul de proprietate.In aceasta situatie nu putem sa face actele necesare pentru ca beneficiarul actual al acestui teren sa poata intra in posesie legal.Cum trebuie procedat in aceasta situatie.Va multumesc frumos,
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 21:08, 29 Iulie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
parintii nu au nici un act de proprietate? nu pot vinde. daca detin terenul demult, pot invoca uzucapiunea. sa adune toate documentele, sa ceara un certificat fiscal si sa consulte un avocat
TERENUL RESPECTIV SE REFASESTE LA ROLUL FISCAL,IN REGISTRUL AGRICOL DAR NU SI IN TITLUL DE PROPRIETATE.
cititi tot ce am scris

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiune MacoveiNiculae MacoveiNiculae Buna dimineata, La data emiterii unui titlu de proprietate (1994) pentru o mostenire, a fost omisa o parcela de teren de circa 1700 mp, care a fost si este in ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune mihaelamosman mihaelamosman in anul 1972 parintii mei au cumparat o casa cu 1100 mp teren,cu chitanta de mana si pentru care am obtinut ulterior titlu de proprietate.In prelungirea ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune adypompy adypompy buna ziua. am mostenit impreuna cu allte doua persoane o suprafata de teren (33 ari).In urma masuratorilor terenul are 54 de ari.conform titlului de ... (vezi toată discuția)