Bună ziua!
În anul 2000, dupa incheierea casatoriei, eu si fostul meu sot meu am cumparat de la socrii (parintii fostului sot) un apartament cu 3 camere prin contract de vanzare-cumparare.
Intre timp, in anul 2014 am divortat, divort pronuntat definitiv in anul 2015...eu am plecat de acasa, am stat cu chirie, am platit vreo 3 ani o rata a lui care insa era pe numele meu si nu aveam nici cum sa dovedesc si nici sa ajung la o intelegere cu el sa iis plateasca rata.
Din cauza problemlor grave pe care le avea si le are cu alcool-ul convietuirea a devenit imposbila, orice discutie cu el era sortita din fasa esecului...Asa ca am parasit locuinta doar cu cateva carti si lucruri personale si mi-am reinceput viata de la zero la 39 de ani....initial prin chirii, cu mare greutate etc samd Mentionez ca am fost casatorita peste 13 ani din care 3 au fost buni si restul din ce in ce mai rai, am tot incercat sa il fac sa renunte la bautura, la obiceiurile proaste, am incercat sa alcatuim o familie dar nu s-a putut.
I-am propus sa facem la notar un act prin care el sa imi dea contravaloarea ratei pe care eu am platit-o, de aprox 5000 de euro si eu sa renunt la toate drepturile care mi se cuvin, el nu a fost de acord, a spus ca mai bine il da de pomana decat sa imparta cu mine ceva.
Intre timp, problemele grave cu alcool-ul s-au agravat, probabil si probleme cu locul de munca astfel incat s-au acumulat datorii extrem de mari la asociatie si la taxe si impozite pe care nu le-a mai platit....
Eu intre timp m-am recasatorit, am si eu copil, mi-am cumparat un alt apartament, micut, prin banca (am rate la banca).
Intre timp am fost data de vreo 3 ori in judecata de asociatia de proprietari sa platesc datoriile acumulate de el la asociatie insa Judecatoria mi-a dat mie castig de casa considerand ca doar el trebuie sa plateasca.
Astazi m-am intalnit cu un vecin si mi s-a spus ca s-a votat ca fostul meu apartament (in care locuieste de atunci doar fostul sot, din 2014), sa fie scos la licitatie.
I-au propus initial sa il vanda, sa isi achite datoriile insa el a spus ca mai bine sta in strada decat sa imparta cu mine.
In aceste conditii, ce as putea face? Ma implica cu ceva aceasta chestiune? Ce as putea face eu ca totul sa fie in regula? Sa astept decizia judecatoriei? Va trebui sa imi dau si eu acordul prin semnaturi la ceva? Din suma care va ramane voi capata si eu ceva sau nu? Ce ma sfatuiti sa fac?Sau ce ar fi bine sa fac eu in calitate de simplu cetatean presupunand ca nu pot apela la ajutor juridic. Mentionez ca cu fostul, nu am avut copii, ca nu este recasatorit si nu are copii, are doar o sora care traieste in Italia.
Va multumesc mult, anticipat!