Buna ziua!
Data de la care puteam sa imi iau prenatal este 11 iulie. Nu am stiut ce sa fac, am discutat cu secretara de la scoala unde lucrez, iar pana la urma m-am decis sa imi iau concediul de la 1 august (desi sunt in vacanta).
Am anuntat ca doresc asta pe 30 iulie. A zis sa depun o intentie scrisa, apoi imi face o adeverinta pe care o duc medicului de familie si acesta imi va elibera concediul pe care il duc la scoala.
Secretara zice ca nu ma avantajeaza concediul prenatal si mai bine astept pana in septembrie (pe 12 sept este dpn) dar eu mi-am facut un calcul si pare mai avantajos concediul prenatal decat concediul de odihna.
Acum am citit ca trebuie anuntat in scris angajatorul cu 30 zile mai devreme si se mai depune si un document medical care sa ateste starea fiziologica(despre asta nu mi-a zis nimic). Imi poate refuza scoala acordarea concediului prenatal in cazul in care am anuntat in scris cu doar 2 zile inainte?
Am anuntat, dar in scris cu 2 zile inainte. Nu stiu ce presupune, ce trebuie sa faca secretara. Nu inteleg de ce trebuie anuntat cu 30 de zile inainte. Asta e nedumerirea mea. La locul de munca nu trebuie sa ma inlocuiasca nimeni in luna august, ca e vacanta. Mi-a zis ca mai bine imi iau din septembrie, dar nu stiu daca din comoditate sau din cauza ca nu ar avea timp sa faca ce ar fi trebuit sa faca in 30 de zile.
Nu scrie nicaieri ca trebuie anuntat cu 30 de zile inainte ...daca sustine in continuare sa va arate actul normativ in care se mnetioneaza asa ceva.. Nu ea stabileste cand trebuie sa intrati in concediul prenatal.