avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1342 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am încheiat un antecontract cu promisiunea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am încheiat un antecontract cu promisiunea bilaterală ...

Buna ziua
Am încheiat un ante contract cu promisiunea bilaterală de vinzare cumpărare a unei case. In contract se stipulează că , casa se preda la cheie cu apa , canalizare,gaz și curent. Vînzătorul acum zice că în loc de canalizare va pune fosa septica ,lucrul care nu îmi convine .
Ce se întâmplă dacă pina la termen nu sunt toate utilajele stipulate în contract. Menționez că am platit un avans consistent . Mulțumesc frumos..
Cel mai recent răspuns: realplayer , utilizator 20:41, 1 August 2025
Se intampla exact ce ati stipulat in antecontract. Este notat antecontractul in CF?
Avansul nu trebuia sa fie consistent caci daca se ajunge la un proces o sa aveti o suma consistenta mult timp blocata.
Discutati cu vanzatorul sa respecte contractul si la data stipulata sa duca la indeplinire angajamentul dat
Avansul consistent este deja platit,
Nu știu dacă antecontractul ( Promisiune bilaterală)este înscris în CF, casa fiind constructie nouă nefinalizata. A fost autentificata in fața notarului. Se stipulează că dacă contractul nu se finalizează pina la data respectivă din cauza cumpărătorului acesta pierde avansul," iar în situația în care nu se va perfecta din culpa promitent vînzătorului acesta , va plăti promitent cumpărătorului daune dublul sumei încasate pina la acea dată. Clauza penală de mai sus nu constituie un pact de răzgândire"
Poate vînzătorul să susțină că fosa septica este canalizare?

MYRA CIMPEAN a scris:

Se intampla exact ce ati stipulat in antecontract. Este notat antecontractul in CF?
Avansul nu trebuia sa fie consistent caci daca se ajunge la un proces o sa aveti o suma consistenta mult timp blocata.
Discutati cu vanzatorul sa respecte contractul si la data stipulata sa duca la indeplinire angajamentul dat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontract fara impuneri ContSters191229 ContSters191229 am si eu o intrebare: am facut un antecontract autentificat la notar in care eu vanzator primesc avans 5000 euro de la promitentul cumparator Restul de 23000 ... (vezi toată discuția)
Promisiune vanzare/cumparare. se poate face in conditiile date? amotida amotida Date: O persoana are o proprietate (casa si teren aferent) ce initial fusese cumparata cu un act de mana in urma cu foarte multi ani, recent s-a judecat in ... (vezi toată discuția)
Nelamurire in legatura cu antecontractul Lylaa Lylaa Buna seara, Am incheiat un antecontract pentru cumpararea unui apartament, care expira pe 30 noiembrie 2012. In el este mentionat ca daca proprietarul se ... (vezi toată discuția)