avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Prin posta electronica am depus o plangere la Colegiul ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Prin posta electronica am depus o plangere la Colegiul Medicilor ...

Buna ziua! va rog sa ma ajutati cu cateva lamuriri legate de urmatoarea speta: prin posta electronica am depus o plangere la Colegiul Medicilor impotriva unui medic din Galati. Sesizarea mea cuprinde toate datele de identificare mai putin semnatura olografa. Raspunsul de la Colegiul Medicilor este cel de mai jos si as dori sa stiu daca solicitarile acestora sunt legale:

"Vă aducem la cunoștință că pentru a declanșa procedura disciplinară în acest caz, plângerea dumneavoastră trebuie să conțină următoarele elemente de identificare, prevăzute de art. 116 din Statutul C.M.R.
Astfel, potrivit art. 116 alin 2)din Statutul C.M.R. “plângerii i se va da curs numai în cazul în care conține următoarele elemente de identificare:
a) numele, prenumele, domiciliul şi calitatea petentului;
b) numele, prenumele şi locul de muncă ale medicului împotriva căruia se face plângerea;
c) descrierea faptei şi indicarea datei când aceasta a avut loc;
d) prejudiciul fizic şi moral;
e) semnătura olografă a petentului, în original, sau semnătura electronică extinsă, în condiţiile prevăzute de Legea nr. 455/2001 privind semnătura electronică, republicată, cu completările ulterioare."
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:18, 2 August 2025
Datele cerute sunt necesare pentru declansarea procedurii de cercetare. Raspundeti solicitarii cu respectarea elementelor cerute.
semnatura olografa la sesizarile facute pe email? pe bune?? conform carei legi? cunoasteti prevederile Legii nr.24/2000 actualizata in 2024 privind ierarhia actelor normative, in sensul ca nu pot prevedea prin regulamente proprii reguli ce pot contraveni Constituţiei României şi reglementărilor din actele normative de nivel superior?
Unde a scris ce-i de la Colegiul Medicilor de semnatura olografa pe email ? Au mentionat fie semnatura olografa , fie semnatura electronica...

Semnatura olografa se foloseste cand petitia se depune la registratura entitatii , iar cea electronica cand se trimite prin posta electronica. Semnătura electronică calificată produce aceleași efecte juridice ca semnătura olografă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Malpraxis doctorATU doctorATU In caz ca vreau sa mi se faca dreptate, pe cine e recomandat sa actionez in judecata?... spitalul care a angajat medicul sau pe medic insusi? (vezi toată discuția)
Malpraxis? si_monee si_monee Buna ziua!In urma cu 6 luni am facut o operatie de mamoreductie. La ecografia pe care am facut-o zilele trecute s-a descoperit la un san o formatiune care nu a ... (vezi toată discuția)
Date de identificare fundy fundy Cf.OG 27 pentru solutionarea petitiilor, petitiile anonime sau cele care nu contin datele de identificare ale petitionarului, se claseaza.Stie cineva ce ... (vezi toată discuția)