Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Sunt pensionar anticipat si mai am o activitate independenta ...

Sunt pensionar anticipar si mai am o activitate independenta al carei venit nu depaseste 2000 lei anual. este corect sa platesc asigurari de sanatate de 2400 kei sau 10 la suta din venitul obtinut pentru impozit si 10 la suta pentru sanatate?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:51, 3 August 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
În cazul în care titularul PFA/ Profesie liberală a obținut un venit net mai mic decât plafonul de șase salarii, dar a fost asigurat la sănătate în cursul anului 2025, în calitate de salariat, sau ca urmare a obținerii de alte venituri pentru care s-a plătit CASS, nu datorează CASS la plafonul minim, de șase salarii.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cass de min 1.980 lei pentru pfa cu dosar de pensie cu invaliditate iii? mgserban mgserban Excepție de la plata CASS minim de 1.980 lei pe dosar de pensie cu grad de invaliditate III? Buna ziua, Rog claritate: Excepție de la plata CASS minim ... (vezi toată discuția)
Contributii pe dobanzi bancare Anastasia gar Anastasia gar Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti cu un aspect. Pe 2023 am realizat un venit din profesia liberala sub 12 salarii minime pe an. Pe persoana fizica am niste ... (vezi toată discuția)
Contributi la un pfa pensionar omoro omoro Ce contributii trebuie sa platesc la stat daca o sa am un pfa si sunt pensionar si daca sunt mai mici decat in cazul unui srl in care as fi obligat sa fiu ... (vezi toată discuția)