avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 962 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... As dori să știu cum se face calculul pensiei
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

As dori să știu cum se face calculul pensiei

Bună ziua

As dori să știu,cum se face calculul pensiei,in functie de anii premergători pensionarii la limita de vârstă.
Se face o medie a salariilor brute sau nete? Sau viitorul pensionar poate alege anii in care a avut un salariu mai mare?

Multumesc anticipat.

Cel mai recent răspuns: mediterana , utilizator 19:18, 3 August 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu asa se calculeaza pensia , ci se are in vedere fiecare salar brut , din fiecare luna , din intreaga cariera a pensionarului . E destul de laborios calculul .
Ultima modificare: Duminică, 3 August 2025
CHKa, utilizator

Mulțumesc!

CHKa a scris:

Nu asa se calculeaza pensia , ci se are in vedere fiecare salar brut , din fiecare luna , din intreaga cariera a pensionarului . E destul de laborios calculul .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare anticipata ecaterel ecaterel Sunt nascuta in 30.04.1955.In campul muncii am 36 ani si 11 luni, conditii normale de munca.Doresc daca poate cineva sa ma ajuta sa aflu cand ma pot pensiona ... (vezi toată discuția)
Cumulul pensiei cu salariul primit în calitate de funcþionar public gabinemo gabinemo Buna ziua, sunt functionar public si in martie indeplinesc conditiile de pensionare la limita de varsta. Pot cumula pensia cu salariu ? Pensia mea va fi aprox. ... (vezi toată discuția)
Model adeverinta pensie modimpex modimpex Buna ziua! Am o rugaminte: am avut un angajat, pensionar limita de varsta, care imi cere o adeverinta pentru casa de pensii ca sa i se ia in calcul si ... (vezi toată discuția)