avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1032 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... este lega sa se retina cass din 488 lei??? cazu este ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

este lega sa se retina cass din 488 lei??? cazu este urmatorul ...

este lega sa se retina cass din 488 lei??? cazu este urmatorul pesionat limita varsta cu pensie 2415 si mai are si indemnizatie legea 118 de 488 din care sa retinut cass 10% este legal nu trebuia sa se retina peste 3000, chiar si adunate si nu fac 3000. un sfat ce trebuie facut
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 11:01, 5 August 2025
Buna ziua

Pensia pentru limita de varsta este un venit. Indemnizatia speciala prevazuta de legea 118 este alt venit.

Pentru veniturile din pensii se retine CASS pentru sumele care depasesc 3000 lei.
Pentru indemizatiile speciale se retine CASS indiferent de valoare.

Aceasta modificare a fost facuta prin legea 141/2025 (art II, alin 13)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cass oprit la persoanele cu handicap Sms 67 Sms 67 Cass oprit la persoanele cu handicap . Au zis ca nu opresc cass la persoanele cu handicap grav și accentuat și mi-a venit pensia cu oprire de cass fiind ... (vezi toată discuția)
Daca am o pensie pentru limita de vârstă si imi retine ... Bibi29 Bibi29 Am o rugaminte la dumneavoastra, si anume : Daca am o pensie pentru limita de virsta si imi retine ce am peste 3000 de lei cass cred ca e normal Insa am si ... (vezi toată discuția)
Pacientii oncologici care au pensie de limita de varsta peste ... Gabikar Gabikar Pacientii oncologici care au pensie de limita de varsta peste 3000 de lei,vor plati cass?nu sunt exceptati de la ac.plata?? (vezi toată discuția)