avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Vanzare societate comerciala cu active, fara datorii.
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Vanzare societate comerciala cu active, fara datorii.

Vanzare societate comerciala cu active, fara datorii. In aceasta situatie voi avea ceva de platit catre stat, vreun impozit sau taxa ? Multumesc mult de ajutor.
Ultima modificare: Marți, 5 August 2025
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 17:44, 5 August 2025
Da. Impozit pe castigul reprezentat din diferența între valoarea unei părți sociale cum apare în actul de infiintare al firmei și prețul de vânzare efectiv din contractul de cesiune părți sociale dacă cumva vindeți mai scump.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit cesiune parti sociale Ligia G Ligia G Probabil ca a mai fost pus in discutie acest subiect, dar am incercat sa aflu de la administratiile financiare de sector care este valoarea impozitului in ... (vezi toată discuția)
Vanzare firma Almaro_1 Almaro_1 Buna ziua Stiu ca sa mai discutat despre acest subiect dar poate intre timp legislatia s-a mai schimbat si nu vreau sa fac o nelegalitate Am o firma care ... (vezi toată discuția)
Procedura vanzare parti sociale grandanat grandanat Speta: Societate comerciala SRL, 2 asociati 50-50. Care e procedura de transfer a partilor sociale de la un asociat la celalalt? Practic cesionarea a jumatate ... (vezi toată discuția)