Bună ziua! Va adresez și eu următoarea întrebare: Am fost angajat pe postul de referent cu studii medii, deși la vremea respectiva aveam studiile superioare finalizate. Acum se mai poate schimba încadrarea?
Da, în sectorul bugetar se poate schimba încadrarea dacă ai finalizat studiile superioare la momentul angajării, chiar dacă ai fost încadrat ca referent cu studii medii. Există temei legal pentru asta, iar modificarea se poate face prin act adițional la contractul de muncă, pe baza unei cereri și a documentelor justificative (diploma de studii superioare).Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice:Art. 38 alin. (6)„Persoanele încadrate în funcţii pentru care nivelul de studii este inferior celui deţinut, pot fi încadrate pe funcţii corespunzătoare nivelului de studii, dacă postul permite acest lucru, în condițiile legii.”
Art. 518 din Codul administrativ (OUG 57/2019) — aplicabil dacă ești funcționar public: permite modificarea funcției publice în cazul în care angajatul obține noi studii ori are deja studiile corespunzătoare.
HG nr. 1336/2022 – regulamentul-cadru pentru stabilirea funcțiilor:– Prevede diferențierea clară între funcțiile pentru studii medii (ex: referent) și cele pentru studii superioare (ex: consilier, expert, inspector).
Transformare post
cristinail
sunt functionar public si as vrea sa stiu cum pot trece de pe studii medii pe studii superioare daca sunt absolvent de studii superioare dinaintea angajarii ca ... (vezi toată discuția)