avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1167 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Fratele meu si sotia lui sunt casatoriti de vreo 20 ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Fratele meu si sotia lui sunt casatoriti de vreo 20 ...

Buna ziua,
Fratele meu si sotia lui sunt casatoriti de vreo 20 de ani.
Se pare ca nu se mai inteleg si e posibil sa divorteze.
Marea lui problema este masina (BMW X4 din 2015), ii e teama ca sotia vinde masina. Aceasta masina este cumparata in timpul casatoriei.
Contractul de vanzare-cumparare este pe numele lui, dar inscrierea este pe numele ei.
Intrebare: Poate vinde ea masina fara acordul lui?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 17:55, 7 August 2025
Mașina este bun comun și va intra la partaj. Cine plătește celuilalt sulta rămâne cu mașina.
Poate vinde masina, dar o va aduce la masa partajabila ca si valoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort elisabeta11 elisabeta11 vreau sa divortez di doresc sa stiu cum se procedeaza la partaj, cum se impart bunurile?...2 masini si o casa, mentionez ca imobilul a fost al socrilor mei ... (vezi toată discuția)
Dupa cati ani in cazul unui divort se impart bunurile? silicuta79 silicuta79 UN BUN PRIETEN ESTE IN PRAGUL DIVORTULUI,ESTE CASATORIT DE UN AN SI CATEVA LUNI,DAR DIN CAUZA SOTIEI,INFIDELA SI FARA SCRUPULE,TOTUL SE VA RUPE,M-AR INTERESA ... (vezi toată discuția)
Act de vanzare cumparare in timpul divortului / partajului IleaM IleaM Am doua propietati cumparate pe numele mamei, fiind in divort/partaj cu sotul. As vrea sa ma asigur ca aceste propieteti imi vor ramane mie fara sa la impart ... (vezi toată discuția)