avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... UZUCAPIUNE ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

UZUCAPIUNE

UZUCAPIUNE
Folosesc si platesc impozit pe un teren care se afla inca in proprietatea mamei dcedata in anul 1990. Intrucat am o sora care foloseste si ea o parte din acest tere si nu este de acord sa impartim in mod egal terenul, intreb:pot invoca uzucapiunea? Mentionez ca terenul este cu gard intre noi, gard construit de sora mea. Am folosit acest teren si inainte de decesul mamei. In total proprietatea parintilor era de 1439 mp. pe care era construita casa porinteasca. La decesul tatalui am mostenit eu si o sora cate 1/4 din casa si teren. Cu accordul coproprietarilor am construit o casa pe terenul care-l aveam mostenire de la tata, urmand ca la decesul mamei sa mostenim restul terenului in parti egale. Intre mama si sora s-a facut un contract de intretinere in schimbul a 1/2 casa. 125mp teren au trecutin proprietatea statului Roman si sora pretinde ca ea are cu acesti 125 mp. mai mult. In acest caz este valabila uzucapiunea pentru terenul pe care-l folosesc de peste 30 de ani?
Ultima modificare: Joi, 7 August 2025
dorina49, utilizator
Buna ziua,
Faceți succesiunea. Nu se poate invoca uzucapiunea in acest caz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare teren trecut in proprietatea statului dorina49 dorina49 In anul 1984 a-s facut succesiunea dupa tata. Eu si o sora am mostenit care 1/4 din casa si teren(mama si 2 surori au renuntat). In 1987 mama a incheiat ... (vezi toată discuția)
Dupa decesul tatalui eu si o sora am mostenit partea lui din ... dorina49 dorina49 Dupa decesul tatalui eu si o sora am mostenit partea lui din casa si terenul de 1420 mp, mama renuntand in favoarea noastra in anul 1984. Eu locuiam cu mama in ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune partiala favex favex Parintii mei au cumparat un teren cu chitanta de mana in 1956 iar in 1957 au construit o casa fara autorizatie de construire. Au inscris terenul si casa in ... (vezi toată discuția)