avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Am avut un accident minor cu mașina cu care lucrez ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Am avut un accident minor cu mașina cu care lucrez și ...

Salut am avut un accident minor cu mașina cu care lucrez și polițiști au constatat că a fost vina mea ulterior cel păgubit a primit asigurarea . acum angajatorul vrea să plătesc fatura de reparatii eu precizez că nici unul dintre noi nu am semnat contractul individual de munca
Contractul individual l-am primit pe watap dar nu este semnat

Ultima modificare: Joi, 7 August 2025
Cristian gh, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:18, 8 August 2025
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
NU, angajatorul nu are dreptul legal să-ți rețină bani sau să-ți ceară daune în acest caz, din următoarele motive:
Nu există un contract individual de muncă semnat.
Contractul transmis pe WhatsApp nu are valoare juridică dacă nu e semnat de ambele părți.
Conform Codului Muncii, angajarea fără contract scris și semnat este ilegală și atrage răspunderea angajatorului, nu a ta.
Tu ești considerat „angajat la negru”, iar în această situație legea te protejează.
Ai provocat un accident în timpul serviciului
Codul muncii prevede că salariatul răspunde doar pentru pagubele cauzate din vină și cu intenție.
În cazul tău, accidentul a fost un eveniment neintenționat, iar daunele au fost deja acoperite de RCA.
Nu pot să îți rețină bani legal
Fără contract semnat și fără o cercetare disciplinară urmată de o decizie scrisă, nu are dreptul să îți oprească bani din salariu sau să îți ceară personal contravaloarea reparațiilor.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea nu protejeaza nici salariatii care lucreaza la negru ..atat persoana in cauza , cat si angajatorul sunt in culpa si sanctionati contraveentionali de catre ITM.
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
În cazul tău, accidentul a fost un eveniment neintenționat, iar daunele au fost deja acoperite de RCA.

Daunele le-a acoperit RCA pt masina pe care a lovit-o, nu si pt masina angajatorului.
Pe forum, nu încurajăm mesajele generate de AI, măcar verificati-le,.mulțumesc

Asa ca poate nu va poate lua banii direct din leafa, dar de dat in judecata ca sa ii platiti paguba, poate
Ultima modificare: Vineri, 8 August 2025
gi-jane2, moderator
Acest eveniment se va transa cum necum. Dar sa invatati ceva din asta. Sa nu folositi masina altuia fara CASCO, in speta angajator, pentru ca puteti fi vinovat de un eveniment rutier neintentionat. Angajatorul a castigat nefacand CASCO si pierde utilizatorul in caz de dauna. Masina trebuia sa va fie predata spre exploatare cu proces verbal, dumneavoastra trebuia sa aveti contract de munca semnat, si depus la ITM, toate acestea ca sa justifice prezenta dumneavoastra la volanul masinii. In starea actuala practic puteti sa nu mai fiti platit cu ultimul salariu, si apoi proces pentru daune. Daca justifica cheltuielile de judecata si onorariu avocat. Calm si rabdare. Succes!
Faceti cont de salariat pe noul REges (merg simplu la ITM-ul din localitate unde exista cineva care va v-a indruma): [ link extern ] .

Alte discuții în legătură

Daune din accidente Hcom Hcom Acum ceva timp am avut un accident pe centură Bucureștiului ,unul cu o vitanja m-a acroșat si m-a împins i separatorul de benzi ,mașina dauna ... (vezi toată discuția)
In cazul unui accident auto platesc si eu sau doar asigurarea? danadana123 danadana123 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema. Intr-o seara conduceam si am derapat in niste masini parcate. Doua au fost ... (vezi toată discuția)
Accident cu masina firmei Marius Vi Marius Vi Buna ziua, acum 3 luni am facut accident usor cu masina firmei, soldat cu pagube materiale fara victime, accidentul fiind din vina mea. Am incheiat amiabila cu ... (vezi toată discuția)