avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Va rog sa-mi spuneți dacă pot ieși la pensie cu ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Va rog sa-mi spuneți dacă pot ieși la pensie cu penalizare ...

Va rog sa mi spuneți dacă pot ieși la pensie cu penalizare în condițiile următoare
- Beneficiez de 3 ani reducere a virstei standard de , virsta standard redusă la 62 ani Acesta ar trebui sa fie temeiul pt calcu pensie
- Am virsta den57 ani și 6 luni
-Am 38 ani contributivi din care 9 ani și 7 luni sunt la Gr a 2 a
Considerând că reducerea virstei este un drept iar pensionarea ănticipata parțială este o opțiune pot ieși la pensie cu penalizare? Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 06:17, 9 August 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu , nu puteti iesi Inca la pensie . Reducerea varstei standard de pensionare cu pana la 5 ani , prevazuta la art 56 din Legea 360/2023 , este conditionata , aceasta NU poate fi cumulata cu nici o alta reducere prevazuta de aceasta lege , sau de alte acte normative . Cititi art 57 a sus-numitei legi . Nu puteti beneficia de aceasta prevedere mai devreme de 60 ani .
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 August 2025
CHKa, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art.56 din legea 360/2023,pentru cei care urmează sa deschidă ... goplanet goplanet Art.56 din legea 360/2023,pentru cei care urmează sa deschidă drepturile de pensie dupa 1 septembrie 2024 - cei 5 ani de stagiu peste cei 35 de stagiu ... (vezi toată discuția)
Pensionare parțial anticipat Paius Genuta Paius Genuta Am 54 de ani și 33 ani munciți din care 16 ani grupa 2 pot ieși la pensie fara penalizare (vezi toată discuția)
Buna ziua ! potrivit noii legi a pensiilor,as avea o intrebare ... olteanutinca olteanutinca Buna ziua ! Potrivit noii legi a pensiilor,as avea o intrebare cu privire la pensionarea anticipata .Am 52 de ani ,si 30 de ani de vechime contributivi .Cand ... (vezi toată discuția)