avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Înscriere în asociatia de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Înscriere în asociatia de proprietari

Buna ziua Am mostenit jumatate din apartament dupa decesul tatalui meu si vreau sa ma inscriu si in Asociatia de Proprietari. Pe langa cererea de adeziune mai trebuie Presedintele sa se duca la Judecatorie sa actualizeze si acolo statutul ? In aceasta perioada suntem 3 apartamente in bloc care si-au schimbat proprietarii.
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 13:35, 19 August 2025
Da!
@Mira,
Da - in sensul ca presedintele tre' sa mearga la Judecatorie sa schimbe Statutul?
Eu nu cred asa ceva. La mine, ar insemna ca presedintele urmeaza sa-si faca birou la judecatorie la cate schimbari de proprietari avem ...
Ca sa intre in legalitate - cu drepturi depline, @raluque11 merge la asociatie, depune in copie actele de proprietate (banuiesc va merge si cealalta jumatate, daca vrea), solicita sa devina membru al as. prop. si presedintele stie ce are de facut. Oricum, nu trebuie sa modifice Statutul. Poate solicita modificarea tabelului cu membrii as. prop., ceea ce este cu totul altceva !
Sa modifice acordul de asociere...
Articolul 17
(7) Înscrierea ulterioară în asociație a proprietarilor care nu au fost prezenți la adunarea proprietarilor în vederea constituirii asociației de proprietari sau care au dobândit calitatea de proprietari ulterior adunării de constituire, după caz, se face la cererea scrisă a acestora, prin semnarea unui act adițional la acordul de asociere. Prin grija președintelui asociației de proprietari, actele adiționale se atașează dosarului de înființare a asociației, se păstrează la sediul asociației și se prezintă compartimentelor de specialitate din cadrul primăriei, la solicitarea acestora.
(8) Acordul de asociere și statutul asociației de proprietari, actualizate, se depun de către președintele asociației de proprietari, ori de câte ori sunt modificări, la judecătoria în a cărei rază teritorială se află condominiul.

Adam Grecu a scris:

Eu nu cred asa ceva. La mine, ar insemna ca presedintele urmeaza sa-si faca birou la judecatorie la cate schimbari de proprietari avem ...

Ultima modificare: Vineri, 15 August 2025
latka, utilizator
Eu, in prima faza am inteles ca era vorba de modificarea Statutului. Bun, vorbim acum si despre acodul de de asociere...
Vai mama lor cu aceste prevederi. Cum v-am spus, la noi, saptamanal se schimba proprietarii (unii vand, altii cumpara), asadar, mergem la judecatorie si schimbam modificarea.
Cine mai vrea sa fie presedinte ? Ala eu, ala eu...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum devin membru al unei asociatii de proprietari deja constituite? ... GaZa56 GaZa56 Cum devin membru al unei asociatii de proprietari deja constituite? Care sunt toate documentele necesare si procedura legala? (vezi toată discuția)
Acord asociere 109-nord 109-nord Inscrierea ulterioara in asociatia de proprietari se face la cererea scrisa a noilor proprietari, prin semnarea unui act aditional la acordul de asociere, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua de putin timp sunt presedintele unei asociatii de proprietari, ... CatalinTudorache CatalinTudorache Buna ziua De putin timp sunt presedintele unei Asociatii de Proprietari, Asociatie care functioneaza in baza legii 196/2018. Am o neclaritate in ceea ce ... (vezi toată discuția)